Külma näpistatud peolised kinnitasid keha tulikuuma supiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulupeolistele lõunasöögiks pakutud herne- ja nuudlisupist oli populaarsem viimane. Nuudlisupi järjekorda kogunesid paljud väikesed lauljad, kuid hernesuppi eelistasid vaid mõned julgemad.

Hiljem selgus, et täna oli kokal paremini välja tulnud hernesupp, mis sai sööjatelt vaid kiidusõnu. Supiportsjoni juurde käis leivakäär ja maiustada sai kohukesega. Suuremad mehepojad nurisesid, et kõht jäi tühjaks, väiksemad preilid ei suutnud muud süüa, kui vaid paar lusikatäit supileent.

Peoline Kaspar ütles, et supp oli ülituline ja keel selle söömisest valus, kuid õige mees ei kurda. "Sööb ka siis, kui on kuum."

Noortepeol toidujagajana tegutsev Väike-Maarja naiskodukaitse liige Sirje Tiimus rääkis, et ta on neljandat päeva toitu jagamas. "Täna olen tantsupeol ja homme laulupeol. Väsinud ei ole ole, lapsed on toredad. Kui nemad peavad ilmale vastu, siis meie ka," ütles Tiimus.

Tantsupeoliste maitseeelistuse kohta ütles naine, et neil on nuudlisupi asemel valitud täna pigem hernesuppi ja eile seljankat. 

Tiimus ütles, et lapsed söövad kenasti. "Mõni ütleb, et ei taha. Et magustoitu ei sööda, on üllatus, täna oli kohupiimakreem, ka seda ei tahetud," imestas Tiimus, kes on peol esimest korda toitu jagamas. "Mulle meeldib siin. Rahva seas olla ja ennast proovile panna, kas suudan hakkama saada."

Tiimus sõnas, et kui jälle tuleb kutse tantsu- ja laulupeole, on ta kohal. "Järgmisena suundun toitu jagama Kaitseliidu meestele õppusele Siil," sõnas Tiimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles