Galerii: läänevirulased laulsid rongkäigus Virumaa hoidmisest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte laulupeo "Mina jään" rongkäigus kõlas Lääne-Virumaalt pärit peoliste laul kaugele. Võimsasti kõlas kogu maakonna tunnuslauluks kasvanud "On Virumaa virulaste hoida". Viie kilomeetri pikkune rongkäik kulges rõõmsalt ja ka mudilaskoorid jaksasid meeleoluka teekonna läbi käia ja tervitusi vastu võtta.

Laulupeo rongkäigus startisid Lääne-Virumaa maakonna inimesed Tallinna Vabaduse väljakult veidi enne poolt kümmet hommikul. Rongkäik koosnes 15 maakonna ja kolme linna kolonnist ja rongkäigupeast. Maakondlikud kolonnid liikusid tähestikulises järjekorras alates Hiiumaast. Läänevirulased kõndisid üsna rongkäigu alguses.

Plaksutati rütmi, lehvitati lippe ja hõisati kooris "Elagu Rakvere!".

Ehkki ilmateenistus lubas hoovihma, pidid läänevirukad vaid korra vihmakeebid selga panema. 

Rongkäigus osalesid ka Lääne-Viru maavanem Marko Torm ja Rakvere linnapea Mihkel Juhkami, kes soovisid noortele head pidu. 

Rongkäigus osalesid maakonnast ülevirumaalised lauljad, kelle kollektiivi nime osaks on Virumaa. Samuti Tapa, Haljala, Kunda, Kadrina, Laekvere, Rakke, Rägavere, Sõmeru, Tamsalu, Vinni, Väike-Maarja, Viru-Nigula ja loomulikult Rakvere linna koorid. Meie poolt juhtis rongkäiku Samuel Golomb. 

Teekond kulges Vabaduse väljakult Pärnu ja Narva maanteed mööda Pirita teed kuni lauluväljakuni.

Rongkäigus marssis kokku ligi 40 000 last, noort ja täiskasvanut. Lääne-Virumaalt oli registreeritud 1410 last.

Rongkäigu lõpetavad, nagu tavaks, Harjumaa ja Tallinn, lauluväljakule jõutakse pisut enne kella 14. Siis saab alguse XII noorte laulupeo kontsert "Mina jään".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles