Kuni 14. juulini saab osa metsauuendusse investeeritud rahast tagasi küsida

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseistik. Foto on illustratiivne.
Kuuseistik. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Kevadel uuendustöid teinud metsaomanikud saavad osa oma metsa investeeritud rahast tagasi küsida.

Erametsakeskus ootab metsa uuendamise toetuse taotlusi kuni 14. juulini. Toetust saab küsida maapinna ettevalmistamise, soetatud taimede ja nende istutamise ning kuni kolmeaastase metsauuenduse hooldamise eest.

Erametsade uuendamise mahud on aasta-aastalt tõusnud, tänavu plaanivad erametsaomanikud mulda panna ligi kümme miljonit puud. Samuti on iga aasta tõusuteel olnud metsa uuendamise toetust taotlenud metsaomanike arv ning võib oletada, et toetusvooru eelarves ette nähtud 650 000 eurost kõigi taotluste rahuldamiseks ei piisa. Siiski ei maksa karta toetusest täiesti ilma jäämist. Toetuse jagamise süsteem on üles ehitatud selliselt, et väiksema toetuse küsijad saavad enda toetuse tavaliselt täismahus kätte.

Et vähendada andmete esitamisel tekkivaid vigu ning kiirendada taotluste menetlemist ja toetuse väljamaksmist, on sellest aastast võimalik metsa uuendamise toetuse taotlust esitada vaid läbi e-PRIA portaali.

Metsaomanikel soovitatakse toetuse taotlemiseks pöörduda metsaühistu poole. Kohalikke metsaomanikke koondavad metsaühistud pakuvad nõu ja abi metsakasvatuslike tööde korraldamisel ja toetuste taotlemisel. Ühistu kaudu taotledes on metsa uuendamise toetuse määrad kaks korda kõrgemad.

Lisainfot toetuse taotlemise tingimuste kohta ning metsaühistute kontaktid leiab erametsaportaalist www.eramets.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles