Parimad räimeküpsetajad on Aseri noored

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunda merepäeval peeti maha ka juba traditsiooniks kujunenud räimeküpsetamise võistlus.

Hõrgutavat kalaküpsetamise lõhna oli täis kogu merepäeva pealava esine. Võistlustulle oli astunud kolm võistkonda: Aseri Noored, Rõõmurullid ja Pariskunda.

Kalaroa valmistamiseks oli võistlejail aega poolteist tundi. Kibekiiresti valmistati marinaadid, hakiti maitsetaimed ja aeti pannid kuumaks.

Rõõmurullide meeskond oli võidu peale räime küpsetamas esimest korda. "Pole koduski räime küpsetanud," nentis üks võistkonna liige keset kibekiireid askeldusi. Rõõmurullid valmistasid räimerullid, mis jõudsid žürii ette esimesena. Lõpphindamisel said Rõõmurullid kolmanda koha, eripreemia aga kõige ilusama serveeringu eest.

Teise koha pälvis meeskond Pariskunda räimehamburgerite eest. Merepäeva juhtinud Kaire Rapur avaldas lootust, et ehk võtab seesugused tervislikud burgerid oma menüüsse ka mõni burgerirestoran, näiteks Grillers Rakveres.

Võitjaks osutus meeskond Aseri Noored, kes toiduvalmistamise võistlusel varem osalenud ei olnud, samas olid meeskonnaliikmed siiski teinud väikest eeltööd ning räimeküpsetamiseks sobivat retsepti päris kohapeal leiutama ei asunud. Ka oli noortel toeks juhendaja.

Võitjad said auhinnaks reisi Mohni saarele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles