Viru Folk võõrustab Tarja Haloneni

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen külaskäigul Viinistu kunstimuuseumis.
Soome president Tarja Halonen külaskäigul Viinistu kunstimuuseumis. Foto: Raigo Pajula

Augusti teisel nädalavahetusel toimuv põhjamaise muusika festival Viru Folk tähistab tänavu Soome saja aasta juubelit ning keskendub soome muusikale ja kultuurile. Festivali avab reedel, 11. augustil kl 19.45 president Tarja Halonen.

Festivali peakorraldaja Peep Veedla rääkis, et nii kõrget riigiametnikku välisriigist pole festival varem võõrustanud. "Eesti president käis Viru Folgil 2010. aastal ning Taani-aastal oli meil külas Taani suursaadik," kõneles Veedla.

Käsmus on Tarja Halonen käinud ka varem, siis küll veel tegevpresidendina. Veedla meenutas, et Soome presidendi lõunasöök Käsmu meremuuseumis tuli toona kõigile üllatusena, sest soomlased küll broneerisid lõuna, aga ei öelnud, et ka president tuleb. "Mõtlesime, et teeme nüüd presidendile sellise déjà-vu,” rääkis Veedla, kes küll Haloneniga otse suhelnud ei ole, vaid Soome saatkonna vahendusel.

Tarja Halonen osaleb Viru Folgil reedel ja laupäeval: lisaks festivali avamisele avab ta näituse "Piirideta meri" Käsmu meremuuseumis ja osaleb õhtusöögil. Pühapäeval kell 12 on kavandatud Eesti-Soome ühislaulmine, millest Halonen samuti osa võtab. "Saatkond on broneerinud pühapäeva hommikuks ka hommikusauna, aga ei tea, kas president seal käib," lisas Peep Veedla.

Festivalil esinevad teiste seas Värttinä, Kimmo Pohjonen, Finntroll, Wimme Saari & Tapani Rinne. Kolme festivalipäeva jagub hulk huvitavaid esinejaid Soomest ja Eestist, kontserdid toimuvad kuuel laval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles