Lääne-Virumaal saab end kirja panna 16 talgule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära 2008.
Teeme Ära 2008. Foto: Maris Uusna

Esmaspäeval, 11. aprilli algas üle Eesti osalejate kirjapanek Teeme Ära talgutele. Praeguse seisuga on Lääne-Virumaal registreeritud juba 16 talgut, mille seast oodatakse talgulisi endale meelepärast valima ja sellele ennast osalejana kirja panema.


Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja esimest korda ka pangabussis.

Enamik registreeritud talgutest Lääne-Virumaal plaanivad korda teha kogukonnale olulise paiga, et nii kohalikud kui ka külalised saaksid ümbritsevast rõõmu tunda.

Lääne-Virumaal on oodata väga suuremahulisi Rakke linnamäe koristamise talguid, kuhu saab end registreerida väga palju huvilisi. Lisaks likvideeritakse Väike-Maarja kirikuaia tormikahjustusi, Laekvere vallas korraldatakse juba teised talgud Kellavere mäe puhkeala rajamiseks ning Rägaveres tehakse pidustuste tarvis korda Ulvi külaplats. Lustakaid huvilisi oodatakse aga Rakverre Tarvanpää tantsutalgutele.

Maikuu esimesel laupäeval, 7. mail peetaval talgupäeval saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda. Teeme Ära talgupäev ei ole enam kaugeltki ühekordne kampaania, vaid on kujunenud igakevadiseks ühiseks traditsiooniks, mis rõhutab ühtlasi pikaajalisi talgutraditsioone meie kultuuriruumis.

Teeme Ära talgupäeva kodulehele on juba üles pandud ka esimesed talgulood, ent Eesti Rahva Muuseumiga koos korraldatav talgulugude kogumise veebiretk kogub alles hoogu. Talgulugusid saab sisestada 13. maini Teeme Ära veebilehel www.teemeara.ee, samas saab lugeda ka teiste lugusid.

Kõik talgulood jõuavad Eesti Rahva Muuseumi arhiivi, uurimiseks teaduritele ja osaks tulevastele näitustele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles