Elektrilevi uuendas 2,4 miljoni euroga kaks alajaama

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam. Pilt on illustratiivne.
Alajaam. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elektrilevi rekonstrueeris Lääne-Virumaa lõunapiirkonda elektriga varustavad Rakke ja Väike-Maarja alajaama kokku 2,4 miljoni euro eest.

Parema elektrivarustusega on nüüd piirkonna 8530 majapidamist ja ettevõtet. Väike-Maarja ja Rakke alajaam varustavad elektriga peamiselt Väike-Maarja, Tamsalu ja Rakke valla elanikke.

Rakke alajaam oli ehitatud 1959. ja Väike-Maarja oma 1981. aastal. Mõlema alajaama puhul vajasid uuendamist jaotusseadmed. Lisaks seadmete paigaldamisele uuenes oluliselt alajaamade välimus ning tänapäevased seadmed said asukoha vast valminud hoonetes.

“Vanad seadmed vajasid väljavahetamist ja kaasajastamist,” põhjendas Elektrilevi mahukate investeeringute vajadust ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen. “Uued seadmed võimaldavad alajaama kaugelt juhtida ning tänu automaatika lahendustele rikkekohti kiiremini ja täpsemalt tuvastada,” lisas ta.

Väike-Maarja alajaama ehitustööd tegi ABB AS ja Rakke alajaama uuendas AS Merko Ehitus Eesti.

Elektrilevi investeerib üle Eesti sel aastal liinide ja alajaamade uuendamisse ligikaudu 78 miljonit eurot. Lääne-Virumaa elektrivarustuse parandamiseks investeerib Elektrilevi sel aastal 4,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles