Suurõppusel püssi paugutanud ja kaitseväelasi taga ajanud taluniku saatus on prokuröri kätes (7)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Lõõnik
Ivo Lõõnik Foto: Kaader Postimehe videost

Politsei saatis prokuratuuri kriminaalmenetluse materjalid, mis puudutavad Kadrina vallas Ohepalu külas elavat talunikku Ivo Lõõnikut, kes 23. mail ajas taga Kevadtormi õppusel osalevate kaitseväelaste maastureid, tõkestas nende tee ja tulistas jahikarabiinist lasu õhku.

Taluniku tegevuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova selgitas, et mehele on esitatud kuriteokahtlustus, süüdistust mitte. Nüüd, mil politsei on saatnud kriminaalmenetluse materjalid prokuratuuri, peab prokurör otsustama, kas tuleb teha veel täiendavaid menetlustoiminguid või saab hakata süüdistusakti koostama.

56-aastane Ivo Lõõnik rääkis Postimehele, et tal pole Eesti kaitseväe vastu midagi ja peab riigi kaitsmist vajalikuks, kuid sel päeval oli tal ridamisi konfliktseid kokkupuuteid kaitseväelastega, mis ajasid ta lõpuks endast välja. “Kõik keris ja keris nagu konveierilindil ja lõpuks sai mu karikas ääreni täis. Viimaseks piisaks sai see, kui läbi mu hoovi kihutas kaks kaitseväe maasturit, samal ajal kui lapselapsed õuel olid,” rääkis Lõõnik.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles