Vennad Moldaud ja Johanna Ilves alustasid EM-i

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Ilves.
Johanna Ilves. Foto: Marko Mumm

Itaalias Grossetos juhatati eile sisse alla 20-aastaste noorte Euroopa meistrivõistlused kergejõustikus. Eesti koondisse kuuluvad Lääne-Viru sportlased tulid starti täna.

Rakvere kergejõustikuklubi ViKe atleetidest esimesena seadis end neidude 100 meetri tõkkejooksu eeljooksus stardipakkudele Johanna Ilves.

Teises eeljooksus näitas 18-aastane vikelane aega 14,39 sekundit, mis jäi tema juunikuus Pärnus püstitatud isiklikust tippmargist (13,97) kaugele ning oli üldjärjestuses 38 võistleja tulemuste hulgas 32.

Noormeeste 110 meetri tõkkejooksu eeljooksus kordas 19-aastane rakverlane Martin Moldau oma tänavuse hooaja tippmarki 14,25 sekundit, millega pääses ta napilt edasi poolfinaali. Kuue eeljooksu peale oli tema resultaat 22.

Poolfinaalis kindlustasid endale koha iga eeljooksu kolm esimest, lisaks neile kvalifitseerusid kuus paremat aegade põhjal.

Moldau koondisekaaslastest oli Johannes Treiel (13,94) 5. eeljooksus kiireim ja Hans-Christian Hausenberg (14,31) 6. eeljooksus kolmas.

Õhtupoolsetes poolfinaalides jätkas Eesti kolmikust edukalt vaid Treiel, kes näitas aega 13,92, millega kindlustas finaalikoha. Hausenberg jooksis välja aja 14,21 ja Moldau 14,72, millega jäid vastavalt 16. ja 24. kohale.

Martini kaksikvend Sander Moldau läbis edukalt teivashüppe kvalifikatsioonivõistluse, alistades kolmandal katsel hooaja tippmarki tähistava kõrguse 5.10. Sellega tagas ta koha lõppvõistlusele. Algkõrgusest 5.00 sai noormees jagu kohe esimesel katsel.

Sander Moldau kõrval võistleb teivashüppe finaalis samuti 5.10 ületanud koondise- ja treeningukaaslane Robin Nool. Finaalvõistlus peetakse pühapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles