Comarket sulgeb nädala lõpus uksed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Comarket sulgeb nädala lõpul uksed.
Comarket sulgeb nädala lõpul uksed. Foto: Arvet Mägi

Tsentrumi kaubanduskeskus Rakvere kesklinnas jääb ilma suurrentnikust Comarketist. Mis täpselt vabanevatest pindadest edasi saab, ei soovi keskust haldava Tsentrum Ostukeskus OÜ esindaja Tiia Kuusk praegu veel avalikustada.

Esmaspäeval kinnitas Comar­keti keti emafirma ABC Supermarket ASi juhatuse liige Jüri Vips juba varem levinud kuulujutte Comarketi sulgemisest aprilli keskel. Poe viimane tegutsemispäev on 16. aprillil.

Kesklinnas Grossi Toidukaupade kaupluste ning Krooni keskuse Selveri vahetus läheduses tegutseva Comarketi kaupluse sulgemise põhjus on karm konkurents.

“Oleme Rakveres tegutsenud üle seitsme aasta, kuid piirkonnas on toidukaupade turul kõva konkurents ja seniste renditingimustega polnud poepidamine meile enam lihtsalt majanduslikult otstarbekas,” selgitas Jüri Vips otsuse tagamaid.

Ka on Jüri Vipsi sõnul Tsentrum kaotanud uute suurte kaubanduspindade lisandumisel olulise eelise. “Nii väikeses linnas nagu Rakvere on oluline olla kas kõige suurema valikuga või kõige odavamate hindadega toidukaupade ostukoht,” rääkis Vips. “Tsentrumis ei ole mõistlik kumbki variant,” lisas ta.

Rakvere Comarketis töötab 12 inimest. ABC Supermarket ASi juhatuse liige ei täpsustanud, kas töötajatel on võimalik asuda tööle mõnda teise keti poodi või nad koondatakse.

Kuigi maakonna ainus Comarket paneb aprilli keskel uksed kinni, kinnitas Jüri Vips, et Lääne-Virumaalt siiski jäädavalt ei lahkuta, kuid tulevikuplaane ei täpsustanud.

Peale suletava Rakvere kaupluse on Comarketi ketil poed Viljandi-, Pärnu-, Tartu- ning Harjumaal.

Keskust haldava Tsentrum Ostukeskus OÜ omanik Tiia Kuusk ütles, et praegu ei ole võimalik öelda, kes vabanevad Comarketi ruumid rendile võiks võtta. “Hetkel on vara öelda, sest pole ühtegi allkirjastatud lepingut,” lausus ta.

Töö aga uue rentniku leidmiseks käib.

“Meil on hästi palju tegemisi ja läbirääkimisi seoses selle majaga, mõned asjad aga võtavad kauem aega, kuna inimestel on palju tegemist,” lisas Kuusk.

Praegu ei ole võimalik Tiia Kuuse sõnul kindlalt öelda, kas Tsentrumisse tuleb uus toidupood või mõni muu kaubandusettevõte.

“Läbirääkimisi on laual mitmeid – alates siseturust kuni kaks korda senisest toidupoest suurema supermarketini välja. See viimane eeldab aga ulatuslikke ümberehitusi - ka selle variandiga tegeleme,” täpsustas Kuusk siiski pisut võimalikke lahendusi.

“Ühesõnaga oleme läbirääkimisteks avatud kõigi soovijatega,” ütles Tiia Kuusk.

Kolmekorruselises Tsentrumis on esimesel kahel korrusel kaubanduspinnad, kolmandal korrusel bürooruumid. Kokku on hoones üle 3000 ruutmeetri rendipinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles