Helme mehed kauplevad munakujulise kemmergu ja saunaga

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munakujuline saun ja käimla tekitasid talupäevade külastajates elevust.
Munakujuline saun ja käimla tekitasid talupäevade külastajates elevust. Foto: Kasper Mäe

Täna Jänedal jätkuvatel talupäevadel püüavad paljude kauplejate hulgast pilke oma toodanguga Lõuna-Eesti mehed, kelle toodanguks on munakujulised torusaunad ja välikäimlad.

Lühikest aega Helme vallas tegutsenud ettevõte Arel Plus, mis teeb alles esimesi samme oma kauba tutvustamise ja turustamisega teekonnal, on enne Jäneda talupäevi osalenud tänavu veel suurematel laatadel Türil, Avinurmes ja Vastseliinas.

"Ägedalt on läinud ja seetõttu mõtlesime, et tuleme ka Jänedale,“ rääkis firma üks omanikke Raul Uibopuu. "Kui ootustest rääkida, siis oleme sellised kolme miinuse mehed – oleme väga rahul, kui saame kaasa toodud näidised maha müüdud. Mina olen leidnud laadal käimisest enda jaoks mõnu ja lihtsalt kaifin seda. Samas vaatame tuleviku tarbeks ringi ja uurime, millised kohad on müüjate jaoks paremad."

Uibopuu sõnul pole konkurente Jänedal parktiliselt kohatud, kui Saaremaa Saunad välja jätta, kuid viimaste toodang on nende omast sootuks erinev. "Oleme oma munakujulisele saunale ja käimlale võtnud ka patendi," märkis ta.

Rohkem välisturule orienteeritud ja viiest töömehest koosnevale firmale on Raul Uibopuu sõnul suvine Eesti laatade külastamine nagu kirss tordi peal. "Oleme rohkem orienteeritud välisturule, Saksamaale ja Taani, kuhu lähevad väiksemad toru- ja tünnisaunad. See ongi meie nii-öelda tort, millele koduturg annab sellise kirsi peale."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles