Eesti Post hoiatab postipettuse eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika Vabariigi lipp.
Lõuna-Aafrika Vabariigi lipp. Foto: Internet

Eesti Post hoiatab saadetiste saatmisel Lõuna-Aafrika Vabariiki pettuste eest ja tuletab meelde, et interneti vahendusel kaupa müües peab olema kindel, et raha on müüja arveldusarvele laekunud enne paki teele saatmist.
 

Viimastel päevadel on ilmnenud mitmeid juhused, kus Lõuna-Aafrika Vabariiki paki saatnud kliendid on pöördunud Eesti Posti poole palvega saadetis peatada, sest tegemist on pettusega. Paki saaja Lõuna-Aafrikas lubab tehingu eest raha Western Unioni vahendusel üle kanda paari tunni jooksul pärast paki numbri saamist, raha saatjale aga ei laeku.

Aasta tagasi oli sarnane probleem saadetiste edastamisel Nigeeriasse. Eesti Post paneb inimestele südamele, et kergeusklikult ei ole mõistlik oma kaupa enne raha kättesaamist teele saata ja seda eriti eksootilisse riiki.

Western Union on rahvusvaheline rahakaardi teenus. Selle teenuse eeliseks on kiirus – raha on võimalik sihtriigis välja maksta kümme minutit pärast raha saatmistehingu sooritamist. Raha saamine pole seotud konkreetse agendiga – sihtriigis võib valida raha saaja endale sobiva postkontori, pangakontori või mõne muu agendi, kuhu rahale järele minna.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles