Amet manitseb mänguväljakute püstitamisel lähtuma heast ehitustavast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak.
Mänguväljak. Foto: Tairo Lutter

Tehnilise järelevalve amet (TJA) paneb mänguväljakute tootjatele, tarnijatele ja tellijatele südamele, et mänguväljakute püstitamisel tuleb lähtuda heast ehitustavast.

Mänguväljaku seadmetele kohaldub toote nõuetele vastavuse seadus, mis lubab turule lasta ainult ohutuid tooteid, teatas TJA.

Nõuetele vastavuse ja ohutuse peab tagama tootja, kes väljastab sellekohase deklaratsiooni. Deklaratsiooni väljastamisel saab tootja tugineda toote vastavussertifikaadile või asjakohastele katseraportitele ning dokumentidele, mis tõendavad toote vastavust nõuetele.

Juhul kui tootja on otsustanud seadmed sertifitseerida, kontrollib kolmas, sõltumatu asjaosaline toote valmistamisel kõigi ohutust tagavate normikohaste nõuete järgmist.

Mänguväljak on tervikuna rajatis ehitusseadustiku mõistes, mistõttu peab avalikus kasutuses oleva, sealhulgas korterelamu juurde rajatava mänguväljaku püstitamisel lähtuma heast ehitustavast ning taotleda tuleb ehitus- ja kasutusluba. Kasutusloa kõrvaltingimusena on mõistlik korraldada kasutuseelne kontroll, mille teeb pädev isik, et veenduda lõplikult ohutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles