Rakvere Raibe: Skulptuurid ärkavad öösiti ellu

, Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Raibe

Rakvere Raibe avaldab ühe pika uurimistöö tulemusena loo, mille finaal on kohutav. Algselt põhines vihje vaid kuulujuttudele, kuid anonüümne allikas andis meile siiski teada, et see on tõsi, milles me ka ise veendusime.

Jah, Rockvere skulptuurid ärkavad öösiti elule, kuid sellel kaksikelul on traagilised tagajärjed.

See algas juba ammu, esialgu hakkas ringi käima ainult Tarvas, kuid temaga liitusid peatselt ka Kadu ja Viku, Arvo Pärt ja Wabadus­wõitleja.

Tarvas ja turvad

Mida nad siis teevad? Ise ka ei usuks, kui poleks selle kõige tunnistajaks olnud. Siin on verd tarretama panevad näited. Niipea, kui kellaosuti nihkub üle südaöö, raputab Tarvas oma kangestunud kaela, puristab läbi sõõrmete nõnda, et murumättad igas ilmakaares laiali lendavad, ning astub postamendi pealt maha. Kui juhtub nädalalõpp olema, astub ta allasuvasse baari, et paar toopi kangemat keresse keerata, seal hakkab ta noortele naistele ligi ajama, eriti hoidku alt need, kes on mäe otsas tema mune silitamas käinud.

Viimati juhtuski õudne lugu. Ühel järjekordsel joomatuuril, kui nilbik jälle naisi noolis, läks ta ööklubi turvameestega kaklema. Turvamehed palusid Tarval heaga välja minna, kuid see ei leidnud oma garderoobi numbrit üles ning virutas tagumise jalaga, millest said hoobi näkku mõlemad turvamehed. Konflikt päädis meeste tualettruumis, kus turvad Tarvale gaasi näkku pihustasid, misjärel hullunud loom kokku vajus. Kohalekutsutud tõpratohter tuvastas kerge põrutuse ja lasi Tarval koju minna.

Linnapea Andres Rokkar isiklikult lubas Tarva tegude eest edaspidi vastutada, kui vaja, kutsutakse Tauno Kangro ise kohale, kes keevalist veist taltsutada püüab.

Kui sellest siiski kasu ei ole, lubas linnapea leida Hispaaniast mõne linna, kuhu Tarvas võitlema saadetakse ning kus sealsed matadoorid tema saatuse üle siis otsustama peavad.

Pärt ööklubi juures muusikat kuulamas

Kuid ka teistel skulptuuridel on oma salaelu. Näiteks niipea, kui väljas soojemaks läks, hakkas läbematu Arvo Pärt jalgrattal ringi tiirutama. Ei ole tal kiivrit ega helkurvesti, aga muudkui kihutab.

Ühel ööl läks meie rahvuslik au ja uhkus lausa rularambile trikitama. Vaevu pääses ta vigastusest, sest tema hullamisele tegi järsu lõpu ootamatult nurga tagant välja ilmunud politseipatrull.

Nüüd te küsite, kuidas Pärt ja Tarvas omavahel kohtusid. See oli siis, kui Pärt oli jälle läinud tiirutama ümber ööklubi, et sealt kostvat muusikat kuulata.

Ühel järjekordsel ringil lendaski suur kogu klubi uste vahelt otse tema ette. Vaevu suutis Pärt pidurile vajutada.

“Tohoh, nii täis tõmmanud kohe,” kaes ta looma lähemalt. Tarvas ainult ümises selle peale. Kuid kaua ei antudki maestrol veisega tutvust sobitada, sest juba tulid teatri poolt kaelakuti Kadu ja Viku, kes samuti vaatepildist ehmatanud olid, kuid siiski end õige ruttu kogusid. Nad ajasid Pärdi minema, kes kihutas linna teise ööklubi juurde muusikat kuulama, ja kutsusid loomaarsti, nagu ülalpool juba mainitud sai.

Kogu seda trianglit tahtis lähemalt vaatama tulla ka lauluisa Fr. R. Kreutzwald, kuid kuna tema postamendil on ainult büst, siis kukkus ta kohe maha ja veeres allamäge kesklinna suunas. Vaese Wiru lauliku pea leidis linna vahel sihitult ringi kappav Wabaduswõitleja, kes Kreutzwaldi mõõgaga läbi torkas ja endise politseimaja kõrvale parki viis, kus selle koos sealsete varakevadet nautivate joodikutega lõkkel ära küpsetasid.

Vaat, sellised õudsed lood leiavad aset öises Rockveres siis, kui kõik on magama läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles