100 Virumaa meest tantsib Soomes tantsuetendusel (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapua tantsuetenduse "Mies" plakat.
Lapua tantsuetenduse "Mies" plakat. Foto: Internet

Lapua linna esindajad olid viimasest sõpruslinnas Rakveres toimunud meeste tantsupeost niivõrd vaimustatud, et soovisid ise midagi sarnast korraldada, ja nii toimubki laupäeval Soomes Lapua pesapallistaadionil Soome 100 pidustuste raames kaks etendust "Mies-Tanssipidot", kus esineb ka 100 meest Virumaalt.

Tegemist on  teatraalseid elemente sisaldava tantsuteosega, mis jutustab mehest muutuvas maailmas – mehest, kes ei tantsi. Kaasa teevad Soome tipptantsija Jukka Haapalainen, Miljoonasade solist ja tunnuslaulu "Mies" isa Heikki Salo ja jäähokilegend Timo "Juti" Jutila.

Etenduse pealavastaja on Ari Numminen ning Virumaa meeste esituse on tervikuks seadnud tantsuansambel Tarvanpää kunstiline juht Tiiu Mürk ning tuntud koorijuht Elo Üleoja. Eestlaste koreograafia põhineb eesti koorimuusikal ning kaasa löövad mehed Lääne-Virumaa tantsurühmadest ja kooridest ning kaasa teeb ka meeskoor Kaevur Ida- Virumaalt.

Projekti Eesti-poolne eestvedaja, Rakvere abilinnapea Kairit Pihlaku sõnul on see suurepärane näide heast koostööst kahe sõpruslinna vahel, tähistab  Eesti ja Soome vabariigi juubeliaastaid ning on omalaadne loominguline väljund Rakvere ja Virumaa kultuurikollektiividele.

"Rakvere tantsivad mehed on Soome meeste tantsupeoks valmistumisel kõik oma liigesed töökorda seadnud, et põhjanaabrite juures korralikku taset näidata," kommenteeris seekordset dessanti Lapuale tantsiv haiglajuht ja Rakvere linnavalitsuse liige Ain Suurkaev.

Saja tantsumehe hulgas on ka Rakett 69 üle-eelmise hooaja võitja Karl Reinkubjas. "Mul on au olla üks sajast mehest, kes oma osalemisega Soomes näitavad, milleks Viru mehed on võimelised," ütles teadussaate võitja.

Vaata veel ühte videot SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles