Politsei on saanud kaks teadet naisi seksuaalselt ründavast suurte kõrvadega mehest

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ander Ilp

Ida prefektuuri pressiesindaja Leana Loide kinnitas, et politsei on saanud kaks teadet naisi ründavast mehest.

Maris kirjeldas sotsiaalmeedias, et langes pühapäeval peast eemal hoidvate kõrvadega mehe ohvriks.

“Olin juba Pajustisse jõudmas, kui sada meetrit enne Pajusti silti ründas mind selja tagant mees, kes hakkas mind tirima, samal ajal endal pükse maha lükates,” kirjeldas juhtunust šokis naine üleelatut. “Rabelesin lahti, jooksin nii kiiresti kui suutsin ja helistasin politseisse,” jätkas ta.

Marise kirjelduse järgi oli teda rünnanud mees umbes 180 cm pikk, kiitsakas, tema kõrvad hoidsid peast tugevasti eemale. Naise andmetel olevat analoogne juhtum leidnud aset Põhjakeskuse juures.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link rääkis, et pühapäeval kella 22 ajal teatati häirekeskusele, et Pajusti alevikus rünnati 30-aastast naist. Naisel õnnestus põgeneda. Võõras meesterahvas liikus tagasi autosse ja lahkus sündmuskohalt. Politsei alustas juhtumi kohta väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb seksuaalset ahistamist.

Kella 22.25 paiku teatati, et Haljala vallas Kisuvere külas rahuldas ennast seksuaalselt 19-aastase neiu nähes avalikus kohas tundmatu meesterahvas. Neiu ei soovinud politseisse avaldust esitada.

Maakonna politseijuhi sõnul kontrollisid politseipatrullid lähiümbrust, et leida kirjeldusele vastav mees ja sõiduk, kuid kahjuks otsingud tulemust ei andnud. “Ründaja isikukirjeldus on teada,” jätkas Link. “Täna töötab politsei juhtumi kallal edasi, et rünnaku toime pannud isik või isikud tuvastada. Mõlema juhtumi puhul liiguti sarnase sõiduautoga.”

“Selliste sündmuste puhul on väga tähtis meelde jätta isiku võimalikud tundemärgid,” selgitas Link. “Näiteks tema pikkus, kehaehitus, juuste pikkus ja riided, mis tal seljas olid. Samuti võimaluse korral politseile teada anda võimalikest eritunnustest – kas tal on tätoveeringuid või nähtavaid arme ja nii edasi. Juhul, kui ründaja teist kinni haarab peab lahti rabelema, põgenema ja appi hõikama. Kindlasti tuleb juhtunust esimesel võimalusel teavitada politseid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles