Andres Jaadla jätkab kohtuteed rahvaasemike vastu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere linnavolikogu liige Andres Jaadla on võitleja. Ei andnud ta alla eelmistel kohalike omavalitsuste volikogu valimistel, ei anna ka nüüd.

Valimisliidu Rakvere Rahva Kogu nimekirjas volikokku pääsenud Jaadla kaebas halduskohtu otsuse teisipäeval edasi Tartu ringkonnakohtusse.

Ka keskerakonna liikmepiletit omav Jaadla polnud nõus sellega, et halduskohus lükkas tagasi kaebuse, millega Jaadla taotles linnavolikogu kohustamist menetleda tema esitatud vaiet, mis puudutas rajatava riigigümnaasiumi asukohta.

Halduskohus tõi mitu põhjust, miks vaie tagasi lükati. Jaadla viitas toimetusele saadetud kirjas, et kaebab halduskohtu otsuse edasi, sest soovib asja sisulist arutelu. Samuti on Jaadla hinnangul vaidlusalune Rakvere linnavolikogu detailplaneeringu algatamist puudutav otsus vastuolus seadusega, sest ei sisalda punkti võimalike uuringute vajadusest.

Vahepeal keskerakonna nimekirjas Rakvere uue meeri kandidaadina vilksatanud ja nüüd juba teist või kolmandat valimisliitu Rakvere Heaks! kokku rehitsev Jaadla on varem öelnud, et tema taga on üle kolmesaja inimese, kes ei ole rahul linnavolikogu menetlusprotsessiga.

Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek on pidanud Jaadla alustatud kohtuteed populistlikuks sammuks.

Eelmiste kohalike omavalitsuste volikogu valimiste eel tabas toona meeri toolil istunud Jaadlat süüdistus korruptsioonikuriteos. Linnapea toolist ta küll loobus, kuid volikoguliikme kohast mitte. Vaidlus läks Jaadla initsiatiivil välja kuni riigikohtuni, mis ei võtnud ta kaebust menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles