Koolilõpetajad, vaadake maailma helikopterilt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaumi vastuvõtt maakonna parimatele lõpetajatele.
Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaumi vastuvõtt maakonna parimatele lõpetajatele. Foto: Arvet Mägi

Reedel tunnustas Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum vastuvõtuga maakonna parimaid lõpetajaid. Seekordne vastuvõtt toimus tavapärase maavalitsuse saali asemel Rakvere pangamajas.

Pärast mõneaastast vaheaega tunnustati nii abituriente kui kutse- ja kõrgkoolide lõpetajaid taas koos, ühisel üritusel.


Tänavu said vastuvõtukutse 42 edukamat lõpetajat: 23 lõpetajat gümnaasiumidest, 2 täiskasvanute gümnaasiumist, 7 kutseõppeasutustest ja 10 kõrgkoolidest.


Koolid kirjeldasid enda esitatud edukaimaid enamasti silmapaistvate noortena, kes lisaks väga headele õpitulemustele ja aineolümpiaadidel osalemistele on koolisiseselt ja -väliselt tegusad, osalevad erinevates projektides, õpilasesinduste ja kooliajalehe töös, tegelevad kaunite kunstidega, spordiga.

Gümnaasiumide tublimad on enamasti ka hõbe- või kuldmedali kandidaadid.
Vastuvõtu muusikalised vahepalad kõlasid Rakvere reaalgümnaasiumi ja Rakvere muusikakooli õpilastelt.


Oma kõnes soovitas maavanem noortel maailma vaadata mitte lennukipiloodi silmade läbi, kes suure kõrguse ja kiiruse tõttu näeb ainult enda ette, vaid helikopterijuhi pilguga, kes lendab madalamalt ja aeglasemalt – siht silme ees, kuid oma teekonnal ka maastikku nautides.


“Usun, et aktiivsed ja edukad noored, kes tänasel vastuvõtul on, ei peatu, vaid ka need, kes kohe sügisel järgmise kooli uksest sisse ei astu, jätkavad kindlasti enda arendamist ja harimist,” sõnas maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles