Kiivrid pähe, rakmed peale: tööohutusnõuete rikkumine võib peagi tuua 32 000 eurot trahvi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Tööinspektsioon tegi ettepaneku täpsustada tööohutusealaseid väärteokoosseise nii, et ohutusnõuete eiramise puhul ulatub juriidilise isiku trahv kuni 32 000 euroni.

Tööinspektsioon saatis reedel sotsiaalministeeriumile töötervishoiu ja tööohutuse seaduse eelnõu kooskõlastamiseks ettepanekud, mis väljendaksid täpsemalt väärteopoliitikat töökeskkonna valdkonnas. Selle järgi oleks töökohale või -vahendile kehtestatud töötervishoiu ja tööohutuse nõuete rikkumise eest tööandja poolt karistuseks rahatrahv kuni 300 trahviühikut, ning kui selle on toime pannud juriidiline isik, rahatrahv kuni 32 000 eurot.

Samasugused karistused ootavad tööandjat ka juhul, kui rikkumisega kaasnes oht töötaja tervisele või elule või kui töötaja juhendamise või väljaõppe korraldamata jätmisega kaasnes raske tervisekahjustus või surm.

Ka tööõnnetuse või kutsehaigestumise uurimata jätmise või kirjaliku raporti koostamata jätmise eest ootaksid inspektsiooni ettepaneku põhjal tööandjaid sama suured karistused. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles