Uue kooliaasta stardipauk: haridusseminar toob kokku sajad õpetajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta hariduspäev: vasakult Sven Hõbemägi, Raul Rebane, Urmas Viilma, Helmer Jõgi ja Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba.
Eelmise aasta hariduspäev: vasakult Sven Hõbemägi, Raul Rebane, Urmas Viilma, Helmer Jõgi ja Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba. Foto: Erakogu

30. augustil kogunevad Rakvere ametikooli hariduse päevale sajad Lääne-Virumaa haridusinimesed.

VIROL-i tegevdirektor ja seminari peakorraldaja Sven Hõbemägi rääkis, et antud üritus on olnud ilus traditsioon, mis juhatab sisse uue kooliaasta, ja seda juba üle 10 aasta. “Selle eesmärgiks on enne uut õppeaastat kokku tuua maakonna haridusvaldkonnaga seotud inimesed, et kuulata ettekandeid, arutada aktuaalsetel haridusvaldkonna teemadel ja lihtsalt omavahel mõtteid vahetada,” sõnas Hõbemägi.

Hariduspäeval  esinevad eesti rahva muuseumi direktor Tõnis Lukas ettekandega "Õpime endale, mitte õpetajale, aga õpetame õpilast silmas pidades, mitte endale", sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik räägib, kuidas saada edukaks koolijuhiks või õpetajaks ehk kes see direktor ja õpetaja ikka on, ja presidendi vabakonnanõunik ja kodanikuühiskonna edendaja Urmo Kübar teemal "Heade kodanike kasvulava".

Töö käib ka tosinas teematoas, kus keskendutakse näiteks hariduslike erivajadustega lastele, õuesõppele, keelekümblusele, Waldorfi pedagoogikale. Teematubasid korraldavad maakonna õpetajad.

Hariduse päeval on ilus traditsioon tutvustada maakonda uuest õppeaastast tööle asuvaid noori õpetajaid ning uusi haridusasutuste juhte. Lääne-Viru arenduskeskus tunnustab haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" üleeestilisel edulugude konkursil osalenud koole ja lasteaedu

Hariduse päevale ja teematubadesse saab registreeruda 21. augustini SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles