Äike hävitas elumajas õnneks vaid asju (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tapa vallas Linnape külas elav Peeter oli laupäeva õhtul läheneva äikese tõttu parajasti väljas elektrikilbist voolu välja lülitamas, kui käis kohutav kärgatus ja ümberringi lõi kõik valgeks.

“Kõrvad vilisevad veel siiamaani,” tunnistas mees täna ennelõunal.

Kuigi Peetri elumaja asub elektriliinide ja suurte puudega pargi vahetus läheduses, leidis äike üles ta katusel oleva väikese raadiotelefoni antenni.

Peeter meenutas, et omal ajal tahtis ta isa viia raadiotelefoni juhtme katuse alt tuppa. Õnneks jäi see asi katki, sest nüüd oleks pärast pikselööki süttinud ka katusealune. Toaseina põlengust aga pääsu polnud.

Mees suutis leegid enne päästeautode armee saabumist ise kustutada.Täna ennelõunal kindlustuse ja päästeteenistuse esindajat oodanud Peeter näitas känkaraks põlenud ruuterit ja poolenisti üles sulanud suitsuandurit. Viimane olevat pärast pikselööki kohusetundlikult piiksuma hakanud ja nii puhkenud põlengust märku andnud. Ruuterit aga ei päästnud isegi see, et kaabel oli lahti ühendatud.

Peetri sõnul oli ta ka teleri ja külmiku vooluvõrgust lahti ühendanud, kuid sellegipoolest need enam tööle ei hakanud.

Peeter imestas, kuidas välk just väikesesse raadiotelefoni antenni lõi, samal ajal kui vahetus läheduses on elektriliinid ja pargi põlispuud. Parki on pikne löönud mehe teada vaid ühel korral.

Välgu kummalistest valikutest rääkides meenutas Peeter, et linnulennult kolm kilomeetrit eemal on pikne kolmel korral ühte elektrikilpi sisse löönud.

Sugulane oli lugenud Peetriga juhtunust internetist ja võttis temaga telefonitsi ühendust.  Poolteist tundi hiljem helistas kohkunud sugulane uuesti ja teatas, et oli oma elamises pooleteise tunni jooksul maha võtnud vanast ajast jäänud antennivarda ja üleliigsed traadid.

Peeter kirjeldas, et nägi laupäeva õhtul Ambla pool ka umbes 30-sentimeetrise läbimõõduga keravälku, mis eemal vihisedes vilksatas.

Küsimusele, kas ta paneb nüüd majale piksevarda, vastas murelik mees, et ootab kõigepealt, mis kindlustus ütleb. 180-eurose invaliidsuspensioni eest on raske isegi põlengust tekkinud kahjustusi kõrvaldada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles