Algav õppeaasta toob viienda koolivaheaja

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaheaeg on puhkamiseks ja mängimiseks.
Vaheaeg on puhkamiseks ja mängimiseks. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Varsti algaval õppeaastal on kooliõpilastel senise nelja vaheaja asemel viis vaheaega. Lisavaheaeg on paigutatud kevadesse, sest senise süsteemi järgi olid teise poolaasta veerandid sügisestest 10–15 päeva pikemad ja seetõttu ka kooliõpilased rohkem väsinud, edastab err.ee.

Tartu ülikooli hariduskorralduse dotsent Hasso Kukemelki arvates on süsteem sobilik eelkõige vanemate klasside õpilastele, kes on kursusepõhisel õppel. Miinusena toob Kukemelk välja asjaolu, et lisavaheaeg võib tuua peavalu nooremate õpilaste vanematele. “Kui siiani oli vanematel kolmel korral õppeaasta sees vaja leida lahendus, mida oma esimese, teise või kolmanda klassi lapsega peale hakata, siis nüüd on üks periood juures,” rääkis Kukemelk.

Kuigi riiklikud vaheajad on kehtestatud haridus- ja teadusministeeriumi määrusega, on koolidel võimalus rakendada endale sobivaid vaheaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles