La Ramblal viibinud Riina Bankiir: see on täielik šokk (1)

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona La Rambla jalakäijate tänav.
Barcelona La Rambla jalakäijate tänav. Foto: Internet

Barcelonas La Rambla jalakäijate tänaval neljapäeva õhtul juhtunud kohutava tragöödia keskel, kus rahva hulka sõitnud veok tappis ja vigastas hulgaliselt inimesi, viibis ka vähemalt üks rakverlane – Riina Bankiir. Naine oli Virumaa Teatajale oma läbielamistest rääkides veel parajas šokis.

Surmaveokist rünnaku hetkel sadakond meetrit eemal viibinud ja lähedal asuvasse kingakauplusesse varjunud Riina Bankiir lausus, et ümberringi toimunu oli tema jaoks kohutav kogemus. "Ma ei ole siiamaani juhtunust toibunud. See on täielik šokk," ütles ta. "Tänavad on inimestest praegu täitsa tühjad ja kõikjal on politsei. Viibin sellest piirkonnast praegu umbes saja või kahesaja meetri kaugusel oma hostelis."

Puhkusereisil viibiva Bankiiri sõnul läks ta saatuse tahtel nende reisiseltskonnast ainukesena La Rambla jalakäijate tänavale plaaniga osta lastelastele poest FC Barcelona jalgpallimeeskonna vormid ja varuda toidukauplusest õhtuks söögipoolist.

"Tänavale jõudes algas tohutu paanika. Hakkasin jooksma oma tänava poole tagasi ja soovisin ükskõik millisest uksest sisse saada, et varju pääseda. Pääsesingi ühte kingapoodi, mis lasi koheselt pärast seda ukse turvakardinad alla. Kõik, kes me sinna sisse joosta jõudsime, varjusime kaupluse lattu. Meie väikeses seltskonnas oli lisaks minule üks taanlane ja mõned hispaanlased. Inimesed olid väga hirmunud ja ehmunud. Poe juhataja näitas kogu aeg toimuvat, mida meedia kajastas."

Poolteist või kaks tundi laos varjul püsinud Riina Bankiir palus enda sõnutsi seejärel ennast poest välja lasta. "Turvakatet täiesti lahti ei tehtud ja roomasin sealt alt välja ning jooksin oma hostelisse. Andsin ukse taga kella ja õnneks probleemi polnud – mind lasti kohe sisse."

Bankiir lausus, et see pole lihtsalt võimalik, et temaga selline asi juhtus. "Mul on tagasisõit planeeritud laupäevaks ja ei kujuta praegu üldse ette, mida sinnamaani teen. Ei teagi, kas istun ainult hostelis või julgen veel kuskile minna," lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles