Tamsalu saalihokinaiskond võitles pronksile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguhetk Tamsalu EBE (sinises) ja Sparta Spordiseltsi pronksilahingust. Mariliis Kütisaar (paremal) ja Tamsalu väravavaht Riive Tamm üritavad päästa ohtlikku olukorda oma värava all.
Mänguhetk Tamsalu EBE (sinises) ja Sparta Spordiseltsi pronksilahingust. Mariliis Kütisaar (paremal) ja Tamsalu väravavaht Riive Tamm üritavad päästa ohtlikku olukorda oma värava all. Foto: Arvet Mägi

Eesti naiste saalihokimeistrivõistluste kolmanda-neljanda koha mängus alistas Tamsalu EBE naiskond pühapäeval Tapa spordihoones Sparta Spordiseltsi tulemusega 5:2 ning võitis üle aasta taas pronksmedali.

Kodupubliku tulisel toetusel kulgenud pronksilahingus jätkasid Tamsalu saalihokimängijad pärast 1:1 viigiseisul lõppenud avakolmandikku tähtsat mängu teisel kolmandikul palju ründavamalt ning see tõi ka edu. Teise kolmandikaja lõpus oli Tamsalu EBE oma kapteni Triinu Saluste tabamusest 2:1 ees ning viimasel kolmandikul kasvatasid eduskoori parimaks mängijaks tunnistatud Eneli Väli osavatest löökidest 5:2ni.

“Meil oli ühtlasem võistkond ning me oleme treener Krista Lepiku juhendamisel aasta läbi hoolega harjutanud, suur tänu talle,” lausus kapten Triinu Saluste medalivõitu kommenteerides.

“Tüdrukud võitlesid kõvasti, ei andnud alla, see ongi Tamsalu naiskonnale iseloomulik, alati võideldakse lõpuni,” tunnustas oma esimese medali treenerina teeninud Krista Lepik mängijaid.

“Esimesel kolmandikajal andis tunda see, et võistlusmängudes oli vahepeal pikk paus, aga kohtumise edenedes kohmetus ja ebakindlus kadusid ning hakati mängima oma mängu,” lisas Lepik.

Eesti meistrivõistluste pronksmedali said Tamsalu vallavanemalt Toomas Uudebergilt kaela Ela Vulla, Eneli Väli, Enelin Kiisla, Geidi Kruusman, Jaana Kirs, Kadi Saluste, Kaja Klaasimäe, Kert Jusar, Marian Roop, Marika Kaarlõp, Marika Uussalu, Mariliis Kütisaar, Monika Molodost, Riive Tamm, Triinu Saluste ja Krista Lepik. Eesti naisteliiga finaalturniiri parima väravavahi auhinna võttis vastu Tamsalu EBE puurivaht Riive Tamm.

Eesti naiste saalihokimeistriks krooniti nii SK Saku Fortuna, hõbeda sai Eesti Maaülikooli SK. Lääne-Virumaa teine saalihokinaiskond - Jäneda-Tapa ühisnaiskond - tuli viiendale kohale.

Meeste meistriliigas pälvisid meistrikulla Augur/Waste­landi meeskonda kuulunud kolm Lääne-Virumaalt Jänedalt pärit saalihokimängijat Oskar Salm, Markus Tepp ja Andrus Aamisepp. Finaalseerias alistas Augur/Waste­land kolmel korral TTÜ/Team Exeli.

Esikoht tuli Lääne-Virumaale ka meeste esiliigas, selle võitis treener Tõnu Salmi juhendamisel mänginud Augur/Jäneda, kes on Eesti meistriks kroonitud Augur/Wastelandi duubelmeeskond.

Resultatiivseimaks palluriks oli esiliiga play-off’is Augur/Jäneda mängija Andres Aamisepp 20 väravaga, tema meeskonnakaaslane Oskar Salm, kes oli põhiturniiri tulemuslikum, lõi finaalturniiril 19 väravat. Ka play-off’i parima väravavahi tiitel tuli Jänedale, selle teenis Argo Raudsepp.

Saalihokimeistrivõistluste teises liigas saavutas Lääne-Virumaa meeskondadest SK Nordic hinnatava teise koha, Näpi SHK jäi jagama viiendat-kuuendat kohta. Kokku osales teises liigas 17 meeskonda.

Saalihokihooaeg jätkub 14. mail, mil Tapa spordihoones peetakse kuue meeskonna ja nelja naiskonna osalusel Lääne-Viru meistrivõistlused. Turniiri korraldab tiitlikaitsja Jäneda saalihokiklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles