HKScani Loo haudejaamas toimunu selgitamiseks algatati väärteomenetlus

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tibud. Pilt on illustratiivne.
Tibud. Pilt on illustratiivne. Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Esmaspaeval HKScani Loo haudejaamas toimunu kohta avalikustatud video ja muude materjalide ning kohapealse kontrolli põhjal otsustas veterinaar- ja toiduamet asjaolude täpsemaks väljaselgitamiseks alustada väärteomenetlust. 

Veterinaar- ja toiduameti Harjumaa veterinaarkeskus viis neljapäeval haudejaamas läbi kohapealse kontrolli, kus tuvastas, et 20. augustil oli rikkis seade, millega tavapäraselt hukatakse koorunud elujõuetuid tibusid võimalikult humaansel viisil. Menetluse käigus selgitatakse välja, miks elusad tibud jäätmekonteinerisse sattusid. Loomakaitseseaduse kohaselt on kuni ühepäevaste tibude hukkamine lubatud ning selleks võib kasutada ainult spetsiaalset töökorras seadet.

Riiklikku järelevalvet haudejaamades nõuete täitmise üle teeb veterinaar- ja toiduamet regulaarselt ning riskipõhiselt.

Loomakaitseseadus näeb ette loomade tapmise või hukkamise kohta esitatavate nõuete rikkumise eest ettevõtjale karistuse kuni 3200 euro suuruse rahatrahviga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles