Galerii: katoliiklaste tuntuim palverännak Viru-Nigulas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva lõunal kogunes Viru-Nigulasse üle saja inimese, et osaleda Eesti tuntuimas palverännakus Maarja kabelisse.

Piiskop Philippe ütles, et hinnanguliselt jääb tulnute arv 100 ja 150 vahele. Palverändurite seas oli palju välismaalasi. Piiskopi sõnul on nad peamiselt pärit Tallinnast, mõned ka Tartust. Piiskop Philippe selgitas, et katoliiklaste seas on palverännak väga oluline ja Eestis on neid kohti vähe. Sestap kasutataksegi igat võimalust. Palverännakuid Viru-Nigulas korraldatakse alates 2000. aastast.

Maarja kabelis sõna võttes tunnistas piiskop, et uuris eile ilmaprognoosi ja arvas, et kui varasematel aastatel on saadud kabelini minna, siis seekord takistab seda tugev vihm. Siiski uskus ta, et seegi kord aitab Maarja protsessiooni kabelini. Kuigi vahepealse teejoomise ja missa ajal tuli taevast vihmasagaraid, protsessiooni vihm ei seganud.

“Te nüüd küsite, et kui usk on nii suur, miks mul vihmavari kaasas on,” sõnas piiskop ja vastas, et uskuma peab, samas tuleb ka ootamatusteks valmis olla.

Traditsiooniliselt tehakse Viru-Nigulasse ühine palverännak kord aastas. Palverännakul palvetatakse seminaristide, preestrite, orduvendade ja -õdede eest Eestis ja kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles