Lõuna-Eesti ralli võitsid Georg Gross – Raigo Mõlder

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti ralli võitjad Georg Gross-Raigo Mõlder.
Lõuna-Eesti ralli võitjad Georg Gross-Raigo Mõlder. Foto: Raivo Remmelgas

Lõuna-Eesti ralli 2017 võitjana finišeerisid Georg Gross – Raigo Mõlder, kellele see oli neljandaks järjestikukuseks rallivõiduks.

Reedel alanud Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste viies etapp, järjekorras 15. Lõuna-Eesti ralli jätkus laupäeval kaheksa kiiruskatsega. Võistluspäeva alustasid liidrina Georg Gross – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC), kelle edu proto autodel sõitva kaksiku Egon Kaur – Annika Arnek (Ford Fiesta) ja Rainer Aus Taaniel Tigas (VW Polo) ees oli vastavalt 3,4 ja 6,7 sekundit.

Algselt reedese võistluspäeva liidrina lõpetanud Kalle Rovanperä - Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5) said Võru linnakatse mittereeglitepärase läbimise eest 30- sekundilise karistuse ning alustasid laupäevaseid kiiruskatseid üheksandalt kohalt.

Võistluspäeva alustati Uue-Saaluse (Citroen) ja Ruusmäe (Grossi Toidukaubad) katsetega, mille mõlema võit läks marulist tagaajamist alustanud Rovanperäle. Kahe esimese katse teise aja sõitis välja Kaur, kes päeva avakatsel kaotas noorele soomlasele 0,1 ja päeva teisel 0,2 sekundit.

Ruusmäe katse viimasel kilomeetril keerasid oma Škoda Fabia R5 üle katuse Raul Jeets – Andrus Toom. Õnneks sai meeste auto vaid kergeid kahjustusi ning peale fännide abikäeulatust nende sõit jätkus.

Uue-Saaluse (B.O.S) korduvkatse võit läks samuti Rovanperäle, keda lahutas liider Egon Kaurist nüüd 18,9 sekundit. Katse teine oli Gross, kes kaotas Rovanperäle 1,6 sekundiga.

Ruusmäe (Nordauto) korduvläbimise võidu võttis Gross, kes edestas 0,8 sekundiga Rovanperä. Soomlase ajale lisati aga vale stardi eest 10 trahvisekundit. Hoolduspausile saabusid liidrina Kaur – Arnek, kelle edu oli Gross – Mõlderi ees kõigest 0,2 sekundit. Kolmandad olid Rovanperä – Halttunen, kes tänu teenitud ajakaristusele jäid nüüd liidritest 24,6 sekundi kaugusele.

Järjekorras 15. Lõuna-Eesti ralli jätkus peale hoolduspausi Luhamaa (Plangi Trans) ja Kündja (AEGAON Watches) katsetega.

Luhamaa katse võidu võtsid Gross – Mõlder, kes ise ka ralli liidriteks tõusid. Katse teine aeg Rovanperä – Halttunenile +2,0 ja kolmas Kaur – Arnekile +4,3.

Järgnevana sõidetud Kündja katse oli tänavuse Lõuna-Eesti ralli punktikatseks. Katse võit läks Gross - Mõlderile, kes lisaks katsevõidule teenisid meistrivõistluste viis lisapunkti ning katse auhinnaks olnud Eesti käekellatootja Aegaon tuliuued Tabula Rasa seeria käekellad. Katse teine aeg Rovanperäle +1,5 ja kolmas Kaurile +7,3. Luhamaa (Milrem) ja Kündja (Alko 1000) katsete teiste läbimiste parim oli Rovanperä.

 "Konkurents oli väga tugev ja kindlasti oli ka senise hooaja kõige keerulisem ralli. Lõpuks suutsime end kokku võtta ja ma arvan, et meie jaoks oli võidu võtmeks viimase ringi kahe pika katse esimesed läbimised, kus võidule väga tugeva aluse panime, mida siis lõpus juba kindlustasime," võttis ralli võitja Georg Gross võistluse kokku.

Gross – Mõlderi järel said teise koha Egon Kaur – Annika Arnek, kellele see oli uue Ford Fiesta proto autoga hooaja esimene start. Võitjatest jäädi 11. kiiruskatse kokkuvõttes maha 7,7 sekundiga.

Üldarvestuse kolmas koht kuulus Kalle Rovanperäle - Jonne Halttunenile, keda jäi ralli lõpuks võitjatest lahutama 14,9 sekundit. Läti meistrivõistluste LRC1 arvestuses kuulus soomlastele esikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles