Tähelepanu liikluses! Alanud jooksuaeg toob põdrad ja hirved tihemini teedele

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti Jahimeeste Selts (EJS) hoiatab, et septembris kulmineeruva põtrade ja punahirvede jooksuaja tõttu võivad nad sagedamini teedele autode ette sattuda.

"Kui tavaliselt on metsloomi võimalik kohata varajasel hommikutunnil või õhtuvidevikus, siis jooksuajal on nad aktiivsed ka päeval," selgitas jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts. "Sõidukijuhid peaksid sellega arvestama ja olema ettevaatlikud, eriti piiratud nähtavusega teelõikudel," lisas Korts pressiteate vahendusel.

Jooksuaeg tähendab loomade suuremat aktiivsust, lisaks ajavad loomi enam liikuma  metsades liikuvad marjakorjajad ja seenelised.

"Märgates metslooma teel, tuleb vähendada kiirust ja mitte jääda lootma looma mõistusele," selgitas EJS-i tegevjuhi nõunik-bioloog Kaarel Roht. "Loomad juhinduvad meelte kaudu saadud informatsioonist ning nad ei oska hinnata läheneva auto kiirust," täiendas Roht.

Põtrade ja hirvede jooksuaeg kestab septembrist oktoobri keskpaigani.

Keskkonnaagentuuri andmetel hukkus 2016. aasta jahiaastal liikluses 208 põtra, 24 punahirve, 2162 metskitse, 207 metssiga, 3 ilvest, 1 karu ning 1 hunt. Nendele lisaks toimusid õnnetused väikeulukitega, mille kohta puuduvad täpsed andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles