Ämarisse saabunud Briti hävitajad harjutavad koos NATO lahingugrupiga

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi relvajõudude minister Mark Lancaster tutvus Ämaris Briti kuningliku õhuväe hävitajatega.
Ühendkuningriigi relvajõudude minister Mark Lancaster tutvus Ämaris Briti kuningliku õhuväe hävitajatega. Foto: Kaitseväe peastaap

Esmaspäeval saabusid Ämarisse kaks Briti kuningliku õhuväe Eurofighter Typhoon tüüpi hävitajat, et harjutada ühistegevust koos Eestis paikneva NATO pataljoni lahingugrupiga.

Eile tervitas Ämari lennubaasis Briti hävitajaid ja nende meeskondi Ühendkuningriigi relvajõudude minister Mark Lancaster, kelle sõnul on NATO kohalolu maal, merel ja õhus eluliselt tähtis, et tagada rahu ja heaolu. 

"Me seisame siin õlg õla kõrval koos oma liitlastega ja kinnitame sellega oma jätkuvat pühendumist Euroopa julgeoleku tagamisele," ütles minister Lancaster.

Kaks hävitajat saabusid Ühendkuningriigist Eestisse, et sooritada õhk-maa tüüpi ühisharjutusi NATO pataljoni lahingugrupi koosseisu kuuluvate Briti üksustega ja pakkuda õhutoetust maastikul tegutsevale jalaväele. 

"See siirmine kinnitab meie võimekust tuua hävitajad loetud tundidega NATO idatiivale ning näitab õhujõudude paindlikkust ja võimet lühikese etteteatamisajaga liitlasi toetada, kui selline vajadus peaks tekkima," ütles üks Eestisse saabunud hävitaja pilootidest major Paul Hanson.

Eestisse saabunud kaks Eurofighter Typhoon tüüpi hävitajat kuuluvad Briti kuningliku õhuväe 3. hävitajate eskadrilli. 

Pärast kohtumist hävitajate pilootide ja meeskondadega Ämaris külastas Ühendkuningriigi relvajõudude minister Mark Lancaster Tapa linnakut ja kohtus seal teenivate Briti sõduritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles