Ants Leemets lahkus vanglatööstuse nõukogust

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets
Ants Leemets Foto: Kasper Mäe

Justiitsminister Urmas Reinsalu nimetas sel nädalal rahandusministeeriumi juures tegutseva nimetamiskomitee ettepanekul ametisse AS-i Eesti Vanglatööstus uue nõukogu.

Kolmeliikmelisse nõukogusse kuuluvad sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Jõhvi esinduse juhataja Margus Ilmjärv ja justiitsministeeriumi vanglate osakonna taasühiskonnastamise talituse juhataja Maret Miljan. Aktsiaseltsi juhib kunagine Tapa linnapea Voldemar Nellis.

Senisest viieliikmelisest nõukogust jätkab uues koosseisus ainsana Miljan, lahkujate hulgas on ka sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets.

AS Eesti Vanglatööstus on riigile kuuluv ettevõte, mis asutati 2001. aastal seniste vanglate tootmisüksuste alusel. Ettevõttel on tootmisosakond Tallinna, Tartu ja Viru vanglas.

Tallinna vanglas valmistavad kinnipeetavad õmblustooteid ning komplekteeritakse ja pakendatakse mitmesugust kaupa. Viru vanglas asub pesumaja, mis pakub pesupesemise täisteenust, toodetakse ka Stovemani kaubamärgi all müüdavaid saunaahjusid ja tehakse mitmesuguseid puidutöid. Tartu vanglas valmistatakse metallmööblit, kaminaid, väligrille, kaminatarbeid, mitmesuguseid metallkonstruktsioone ning pakutakse haavelpritsimis- ja pulbervärvimisteenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles