Algas aasta suurpere konkurss

Virumaa Teataja
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta suurpere 2010 perekond Pall.
Aasta suurpere 2010 perekond Pall. Foto: ELPL

Kuni 15. maini on Eesti Lasterikaste Perede Liidule (ELPL) võimalik esitada kandidaate aunimetuse „Aasta Suurpere“ konkursile.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja BIGBANK ASi poolt välja antava „Aasta Suurpere“ aunimetuse kandidaadina võib üles seada ühtse, tööka ning eeskujuliku Eesti pere, kus kasvab vähemalt neli last. Ettepanekuid „Aasta Suurpere“ aunimetuse saamiseks võivad teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.

Kandidaadi esitamiseks „Aasta Suurpere" konkursile tuleb saata kirjalik taotlus lähimale Eesti Lasterikaste Perede Liidu maakondlikule keskusele posti või e-posti teel. Avalduse vorm asub aadressil www.bigbank.ee/suurperepaev. Ettepanek peab sisaldama kandidaadina ülesseatava perekonna nime ja koosseisu, elukohta, vanemate töökohta ja ameteid ning vabas vormis kirjeldust ja põhjendust. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

ELPL maakonnakeskused valivad esitatud taotluste seast 1-2 kandidaati, kes pääsevad lõppvooru. Aunimetuse „Aasta Suurpere“ väljaselgitamiseks lõppvoorus moodustatakse komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Lasterikaste Perede Liidu 3 juhatuse liiget, patroon Elle Kull ja BIGBANKi juhatuse liige Kaido Saar.

ELPL juhatuse esimehe Kalmer Hüti sõnul arvestatakse „Aasta Suurpere“ aunime kandidaatide hindamisel perekonna terviklikkust, pereliikmete tegemisi ja teeneid. „Julgustan kõiki inimesi märkama ja meile teadma andma nendest Eestimaa suurperedest, kes seda tiitlit väärivad ning keda saaks meie ühiskonnale eeskujuks tuua. Kindlasti on neid peresid palju, aidake nad meil ülesse leida,“ lisas Hütt.

„Aasta Suurpere“ aunimetus kuulutatakse välja ja antakse üle 21. mail suurperedele korraldatud Suurperepäeval, mis leiab aset Tallinna Loomaaias. Aunimetuse saanud perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot. Möödunud aastal pälvis esmakordselt välja antud „Aasta Suurpere“ aunimetuse perekond Pall Raplamaalt.

Tänavu juba seitsmendat korda toimuv suurperede perepäev ja teistkordselt välja kuulutatav aunimetus „Aasta Suurpere“ toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.

Suurperepäeva ning aunimetuse „Aasta Suurpere“ algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja BIGBANK AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles