Uus valimisjõud Koerus protestib sundliitmise vastu

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külvar Mand
Külvar Mand Foto: Peeter Langovits

Endine Rakvere haigla kiirabiosakonna juhataja Külvar Mand, kes juhib Lääne-Viru naabruses asuva Koeru valla volikogu, otsustas protestiks Järva vallaga sundliitmise vastu ühineda kohalikeks valimisteks EKRE nimekirjaga.

EKRE on koalitsioonis valimisliiduga Parem Koeru ning nende ühises nimekirjas kandideerivad veel vallavanem Andres Teppan ja viis vallavolikogu liiget.

“Uus jõud valimistel on selgelt protest tänase haldusreformi tulemuse vastu,” avas Külvar Mand jõudude ühendamise tagamaid. “Rõõmu teeb see, et meiega sarnaselt mõtlevaid inimesi paistab olevat palju, sest nimekirjaga on ühinenud inimesi kõigist liituvatest valdadest.”

Koeru vald otsustati käesoleva aasta juunis liita valitsuse otsusega moodustuva Järva vallaga, hoolimata Koeru ja Rakke valla sõlmitud vabatahtlikust liitumislepingust.

“Võrreldes planeeritud Piibe vallaga, on Järva vald ebaloomuliku kujuga ja selgelt nõrgem omavalitsus, mistõttu peaks valitsusel haldusreformi tulemuste pärast sügavalt piinlik olema,” ütles Koeru vallavanem Andres Teppan. “Aga elu läheb edasi ja ka uues Järva vallavolikogus on vaja tervet mõistust ja tasakaalustavat jõudu.”

Lisaks on vallavanema sõnul selgunud, et maavalitsusel, kes korraldab sundliidetava Järva valla valimisi, ei ole selleks eelarves vahendeid, mistõttu on maavanem palunud valimistoiminguteks raha Järva vallaks liidetavatelt valdadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles