Lasilas selgitatakse riigi meistreid orienteerumises

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine. Foto on illustratiivne.
Orienteerumine. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Lasilas Eesti meistrivõistlused orienteerumises, mida korraldab Rakvere Orienteerumisklubi. Esimesel päeval on kavas tavarada, teisel noorte ja veteranide teatevõistlus.

Riigi tiitlivõistluste kõige pikema ajalooga medaliheitlusele, laupäevasele tavarajale, on registreerinud Rakvere Orienteeriumisklubi presidendi Kuno Rooba sõnul 420 osalejat.

Rooba märkis, et mõneti on Lääne-Virumaal peetav jõuproov märgiline, sest esimestel Eesti meistrivõistlustel tavarajal pälvis 1959. aastal esikoha tolleaegne Rakke kooliõpetaja Riola Koppel.

"Lasilas on tegemist väga huvitava maastikuga, samuti esineb siin Eestis haruldast laialehiselist metsa ehk tammikut," lausus Kuno Rooba. "Võistlejaid ootavad ees põnevad ja tehnilised rajad."

Põhiklassides on kohal meestest näiteks Kristo Heinmann, Kenny Kivikas (mõl Ilves), Sander Vaher (EKJ SK), Andreas Kraas (Tammed), aga samuti läänevirulaste oma mees Olle Kärner (Rakvere OK). Rakvere Orienteerumisklubi eeldatavalt tugevaim esindaja, kadrinlane Tõnis Laugesaar ravib vigastust ning kaasa ei võistle.

Naistest ihkavad säravaimat auhinda teiste hulgas Evely Kaasiku (JOKA), Eleri Hirv (Võru), ülikogenud Kirti Rebane (Tammed), Merike Vanjuk (KAPE).

Esimest korda võisteldakse tavarajal täiskasvanute klassides pööratud järjestuses ehk viimastena lähetatakse rajale nädalataguse Eesti edetabeli liidrid.

Jõuproovile saab kaasa elada GPS-i online-ülekandena Rakvere orienteerumisklubi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles