Galerii: teadmiste päev tõi rõõmu ja ootusärevuse kooliaktustesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 1. septembril olid koolid pidurüüs: õpetajad olid puhanud ja õnnelikud, õpilased ootusärevad ning rõõmsad. Aabitsavirnad ja lillesülemid troonisid koolilaudade peal. Niimoodi anti õppeaastale avalöök maakonna 33 koolis.

Väikeses Veltsi lasteaed-algkoolis, kus õpib 17 last, alustas kooliteed kuus poissi ja üks tüdruk. 

Need lapsed, kes täna seal oma kooliteed alustasid, teevad ajalugu: esimesele lennule ulatati aabits seal koolis just 25 aastat tagasi. Imeline on ka see, et tookord tervitas kooliuusikuid õpetaja Margit Kaare, kes võttis ka täna uued tulijad avasüli kallistustega vastu. 

Õpetaja Margit Kaare ütles, et iga koolisügis on isemoodi ja ootusärev. Laste esimene õpetaja soovis neile uudishimu, rõõmuga tegemist ja sõbralikkust.

Veltsi lasteaed-algkooli direktor Marja-Liisa Männik ütles oma kõnes, et hea õpetaja on see, kes ei loobu tõest ja õigusest. Ta rõhutas ka koostöö vajalikkust kooli ja kodu vahel. 

Maakonna suurimas koolis, Rakvere reaalgümnaasiumis toimus aktus, nagu juba traditsiooniks saanud, keskpäeval kooli õues. Direktor Martti Marksoo ütles, et esimest korda alustab kooliteed nende juures 69 last. Abituriente on 79. Kooliperes on ka neli uut õpetajat. 

Maakonna suurimas põhikoolis Haljalas alustas 224 õpilase seas 28 esimese klassi last.  

Esimese koolipäeva aktus Väike-Maarja gümnaasiumis oli Lotte-teemaline. Traditsiooniliselt saabusid kooliuusikud koolipere ette abiturientide käekõrval. Aktusel said nad direktorilt pähe teklid ja pihku aabitsad. Samuti tervitati aktusel värskeid 10. klassi õpilasi. 

Lääne-Virumaal alustab täna kooliteed 630 last. Koolidesse lisandub esimesel sügiskuul lausa 15 uut noort pedagoogi.

Maakonna 33 koolis on kokku 6500 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles