Homme müttavad õpilased Lahemaa rahvuspargis Oandu metsaradadel

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oandu õpperada.
Oandu õpperada. Foto: Arne Kaasik

Homme mängitakse Lahemaa rahvuspargis Oandu metsaradadel ja samal ajal ka Viljandi linnas maastikumängu, kus õpilased saavad koguda teadmisi piirkonna looduse ja kultuuriväärtuste kohta.

Lahemaal juba kolmandat ja Viljandimaal esimest korda toimuva maastikumängu eesmärk on tõsta õpilaste keskkonnateadlikkust ja huvi looduse tundmaõppimise vastu. Keskkonnaameti ja keskkonnahariduse pakkujate ühiselt korraldataval üritusel tutvustatakse piirkonna eri kohti ja pannakse mänguliselt proovile laste teadmised.

„Mäng toob kokku ligi 300 algkooli- ja põhikooliõpilast kahekümnest Lääne-Virumaa, Harjumaa ja Viljandimaa koolist. Mängu korraldamisse on oma panuse andnud nii kohalikud keskkonnaharidust pakkuvad MTÜ-d ja riigiasutused kui ka eraisikud, et pakkuda lastele võimalikult mitmekülgset ja harivat elamust,“ rääkis Krista Kingumets, keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Viljandimaal.

Kui Lahemaa rahvuspargis keskendub mäng sel aastal Oandu ümbruse metsade ja sealse looduse avastamisele, siis Viljandis pööratakse tähelepanu linnaloodusele ja põnevatele paikadele. 

Lahemaa metsarikkusele pühendatud päeval läbitakse 11 kontrollpunkti, kus tuleb lahendada ülesandeid, mis on seotud niisuguste metsarikkustega nagu puud, metsloomad ja -linnud, samblad-samblikud, marjad, vesi. Samuti  saab mängu käigus õppida kohalikku rannakeelt.

„Lisaks maastikumängule saavad Lahemaal õpilased tutvuda RMK Oandu looduskeskuse väljapanekutega, proovida kätt puidust ja taimedest meisterdamise töötoas ning pidada kooliaasta alguse auks üks mõnus piknik,“ lisas Enri Uusna, keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Lääne-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles