Moonika Pilli ja Aivar Part jooksid Rakvere gümnaasiumi 105. aastapäeva auks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Rakvere gümnaasiumi (RG)105 aasta juubel on alles oktoobris, sidus koolipere spordinädala oskuslikult sünnipäevaga. Niimoodi joostigi tubli 105 kilomeetrit ümber hoone. Esimese auringi tegid gümnaasiumi vilistlane maratoonar Moonika Pilli ja direktor Aivar Part. 

Üks idee algataja, Rakvere gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Alar Madilainen rääkis, et gümnaasiumi algklassimaja ümber tuleb 280 meetrit. “375 õpilast jooksis ümber maja, et saada 105 kilomeetrit kokku,” sõnas Madilainen.

Ring joosti kahekaupa, hoides kinni teatepulgast.

Rakvere gümnaasiumi vilistlane Moonika Pilli ütles, et selline üritus ja idee on väga toredad. “Propageerisin mõtet, et sport on tore. Minu puhul oli nii, et kooliajal ei saavutanud ma jooksmises midagi, tiitlid tuli hilisemas eas. Võib ka hiljem alustada,” rääkis Pilli sõnumist, mida täna lastele edastas.

Kaasjooksja kohta jagus Pillil vaid kiidusõnu. Et tegu on sportliku direktoriga, teadis ta enda sõnul juba varem. Aivar Part on talle nii mõnigi kord metsarajal vastu jooksnud.

Gümnaasiumi direktor Aivar Part kinnitas ka ise, et jooksmine on üks tema meelistegevusi, ja lisas, et küsimus ei ole mitte selles, mitu korda nädalas ta jooksu harrastab, vaid selles, mis päeval ta seda ei tee. “Jooksmine oli lihtne, see on loomulikum tegevus peale kõndimise,” märkis Part.

Päevast rääkides kinnitas ta sportlikult, et läks hästi. “Ilm oli ilus, lapsed rõõmsad.”

Kehalise kasvatuse õpetaja Alar Madilainen ütles, et kooli spordinädalal on neil mitu vahvat ideed. Ühel päeval pidid lapsed ära arvama sportlase QR-koodi kasutades. “Homme on spordiasjade ja -inventari näitus läbi aegade,” lisas ta.

Spordinädal toimub Euroopa spordinädala deviisi all juba kolmandat aastat ja tähendab reipalt koolipinki naasmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles