Kaitseliidu õppusest Põhjakonn võtavad osa ka liitlasüksused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Reedel algavast Kaitseliidu õppusest Põhjakonn võtavad osa ka liitlased, esimest korda osalevad õppusel Prantsusmaa, Kanada ja Läti üksused. Lahingute imiteerimise käigus võib esineda ajutisi liikumispiiranguid, samuti liiguvad Virumaa teedel lahingumasinad.

Reedel algav ja pühapäevani kestev taktikaõppus Põhjakonn korraldatakse nelja Ida- ja Lääne-Virumaa valla territooriumil, edastas Kaitseliit.

Lisaks kaitseväe ja Kaitseliidu, Leedu, Ühendkuningriigi ja Ameerika ühendriikide üksustele osalevad esimest korda ka liitlased Prantsusmaalt, Kanadast ning Lätist.

Vastutegevust pakuvad treenijatele võitlejad Leedu KASP-ist, Tartu, Tallinna ja Rapla maleva kaitseliitlased ning Kanada mehhaniseeritud jalaväekompanii.

Lisaks toetavad õppust kaitseväe ja Kaitseliidu eri struktuuriüksused.

Põhjakonnal keskendutakse Kaitseliidu üksuste ja staapide vahelise koostöö harjutamisele lahingutegevuse planeerimisel ja läbiviimisel. Oma oskusi lihvivad Viru, Alutaguse, Järva ja Jõgeva malev kaitseliitlased koos välispartneritega Lätist ja Ühendkuningriigist. Kolmepäevasel õppusel imiteeritakse mitmesuguseid lahingutegevusi. Põhjakonna õppusele on kaasatud nii liitlaste kui ka kaitseväe soomustehnika. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles