Leibkondade kulutused püsisid augustis pea samal tasemel kui juulis

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib. Foto on illustratiivne.
Leib. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Võrreldes juuliga püsisid augustis keskmised kulutused leibkonna kohta kolmes Balti riigis pea samal tasemel, Eestis ja Leedus oli mõõdetav 0,2-protsendiline tõus vastavalt 509 ja 382 euroni ning Lätis langesid keskmised kuu kulutused leibkonna kohta 1,3 protsenti ehk 391 eurole.

Keskmise ostukorvi summa ühe poekülastuse kohta kahanes Lätis 1,6 protsenti 9,8 eurole ja Leedus 1,2 protsenti 11,8 eurole. Eestis jäi keskmine ostukorvi hind samale tasemele, milleks on 14,65 eurot ostukorra kohta, selgub Baltic Market Insights (Baltmi) andmetest.

Keskmine poekülastuste arv kasvas veidi kõigis kolmes Balti riigis: Eestis 0,2 protsenti 34,8 külastuseni, Lätis 0,4 protsenti 39,8 külastuseni ja Leedus 1,5 protsenti 32,4 külastuseni leibkonna kohta.

Üldised ostuharjumused kolme riigi võrdluses on püsinud sarnased. Eestis on keskmine kulutuste arv leibkonna kohta kolme riigi võrdluses kõige kõrgem ja Läti tarbijad külastavad kauplusi kõige sagedamini.

Näitajad tulevad Baltmi järjepidevast tarbimisuuringust, mis kaardistab leibkondade kulutusi tarbekaupadele Leedus, Lätis ja Eestis. Igas kuus arvutatakse Baltmi indeksid leibkondade kulutuste kohta.

Uuringus kajastuvad kulutused toidule, jookidele, mittetoidukaupadele, tubakatoodetele, ravimitele, meelelahutusele ning kütusel. Kulutused teenustele ja eluasemele sisse arvestatud pole. Keskmine ostukorv näitab keskmisi kulutusi ühe poekülastuse kohta. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles