Pensionäride liit hakkab eakatele õpetama elukvaliteedi säilitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad Tamsalus.
Eakad Tamsalus. Foto: Erakogu

Eesti Pensionäride Ühenduste Liit (EPÜL) soovib hakata koolitama pensionieale lähenevaid inimesi ja pensionäre, õpetades neid säilitama endist elukvaliteeti pensioni eel ja ajal.

„EPÜL, tähtsustades uute, aktiivsete pensionäride liitumist liikmesorganisatsioonidega, näeb vajadust töötada välja programmid ja soovitused inimeste jaoks, kes on vanuses, mis läheneb pensionieale, ja juba pensioniikka jõudnutele,“ kirjutas liit sotsiaalministeeriumile saadetud taotluses.

27 000 liikmega suurim eakaid inimesi koondav EPÜL näeb käesoleval ja järgnevatel aastatel prioriteetse tegevussuunana aktiivsena vananemise strateegia elluviimist. Järgmise aasta lõpuni kestvaks elukvaliteedi säilitamise projektiks taotleb liit hasartmängumaksu nõukogult 5200 eurot toetust.

Projekt hõlmab vanemaealiste kaasamist vabatahtlikku tegevusse ja mõnedel juhtudel ka võimaluste loomist mikroettevõtluseks, vanemaealiste sotsiaalse tõrjutuse vähendamist ja nende sotsiaalse kaasatuse parandamist, füüsilise vormi säilitamist ning uute teadmiste ja oskuste omandamist.

Projekti tegevustena on kavas selle tutvustamine liikmesorganisatsioonides, koolitajate valik, programmide ja metodoloogia väljatöötamine, testkoolitused ja meediakampaania. Järgmisel aastal jätkub projekt koostatud materjalide tutvustamisega liikmesorganisatsioonides, õppuste korraldamisega, millesse on kaasatud 40 koolitajalt, ning projekti käigu kajastamine kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles