Hambaravihüvitis tasub ära kasutada enne aasta lõppu (1)

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaravi.
Hambaravi. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu 1. juulist kehtib igale ravikindlustusega täiskasvanule aastas vähemalt 30-eurone hambaravihüvitis. Kuna summa ei kandu üle järgmisesse kalendriaastasse, tasub tänavune hüvitis enne aasta lõppu ära kasutada.

Tänaseks on täiskasvanute hambaravihüvitist kasutanud 20 000 inimest üle Eesti enam kui 800 000 euro eest. Hüvitist saab kasutada 138 hambaravikabinetis.

Lääne-Viru maakonnas saab täiskasvanute hambaravihüvitist 11. septembri seisuga kasutada seitsmes kohas: Tapal Viru Haigla, Tamsalus BonaDenta OÜ, Kadrina vallas Kadrina Hambaravi OÜ, Tamsalu vallas Kersti Armipaik Hambaravi OÜ, Haljala vallas KT Medicor OÜ, Rakke vallas BonaDenta OÜ ja Rägavere vallas KT Medicor OÜ.

Lääne-Viru maakonnas on täiskasvanute hambaravihüvitist tänaseks kasutanud 400 inimest, sh 190 inimest 30-eurost hüvitist ja 210 inimest 85-eurost hüvitist kokku 17 000 euro eest.

30-eurost hambaravihüvitist saab kasutada ühel visiidil hambaarsti juurde kuni 50% hambaraviarve eest tasumiseks ning teise (vähemalt) poole summast tasub patsient ise.

Rasedad, alla üheaastaste laste emad, osalise või puuduva töövõimega inimesed, üle 63-aastased eakad ning keskmisest rohkem hambaravi vajavad inimesed saavad alates 1. juulist hambaravihüvitist 85 eurot aastas ning nemad tasuvad raviarvest alati vähemalt 15% ise.

Hüvitis arvestatakse patsiendi arvelt maha kohe hambaarsti juures makstes ning hiljem ei pea inimene esitama ühtegi dokumenti ega avaldust.

Hüvitist saab kasutada ainult nende hambaarstide juures, kes on haigekassa partnerid. Seda, kas arst on sõlminud vastava lepingu, tasub alati aega kinni pannes kliinikust küsida või vaadata haigekassa kodulehelt www.haigekassa.ee/hambaravi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles