Tabamus: politsei tutvus Jaakuse poliitkäruga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tundis täna hommikul huvi Jaakuse reklaamkäru vastu.
Politsei tundis täna hommikul huvi Jaakuse reklaamkäru vastu. Foto: Toomas Herm

Kuigi esmaspäevast on poliitiline välireklaam keelatud, leidis nutikas Allan Jaakus võimaluse reklaamiga jätkata. Täna hommikul tundiski politseipatrull huvi Rakveres Tallinna tänavale parklasse pandud Jaakuse käru vastu.

Allan Jaakuse sõnul oli tal plakat kooskõlastatud politseiga. Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link saatis Jaakusele järgmise sisuga kirja: “Arutasime teema veelkord läbi ja meie seisukoht on selline: erakonna nime ja valimisliidu kasutamine isiklikus kasutusel sõidukil on lubatav. Kuna aktiivse agitatsiooni ajal on tal lubatud reklaamida sõidukil iseennast, siis võib seal olla  nimi, pilt, telefoninumber ja valimisliidu nimi (ilma üleskutseta „vali“).”

Maakonna politseijuhi sõnul kõlab üleskutsena lause „Andke oma toetus“ ning on hinnatav kui muu valmistega seonduv teave sõidukil. “Ei homofestivalile” ja “Kuusk keskväljakule” kõlavad Lingi sõnul valimisliidu tunnuslausena ja see on samuti keelatud.

Jaakuse sõnul võis patrull tema plakati vastu huvi tunda politseile laekunud kaebuste tõttu. Jaakus lisas, et tema teada on vähemalt üks selline kaebus korravalvuritele esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles