Pioneeripataljon lõpetas reservõppekogunemise

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Täna lõppes 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus pioneeripataljoni kahenädalane reservõppekogunemine, millest võttis osa kakskümmend reservohvitseri.

"Väga hea ning nauditav on teha tööd inimestega, kes tahavad õppida ning teevad kõik selleks, et väljaõpe oleks parimal tasemel," ütles pioneeripataljoni ülema kohusetäitja major Priit Heinloo, kelle sõnul on reservväelaste teadmiste nüüdisajastamine kaitseväele võtmeküsimus.

Lipnik Steven Johan Sepa sõnul sõltub reservrühmaülemate oskustest nii ülema plaanide edukas elluviimine kui ka rühma liikmete elu ja tervis. "Reaalses olukorras võib meie teadmatus või arusaamatus olla saatuslik," ütles lipnik Sepp.

Kahe nädala jooksul tuletasid reservväelased meelde nii reservülematele, pioneeridele kui ka jalaväelastele vajalikke teadmisi ning oskusi, nagu tegevuse planeerimine, käskude koostamine, miinide lõhkamine ning teenistusrelvadest laskmine.

1. jalaväebrigaadi pioneeripataljonis õpetatakse ajateenijaid demineerima, lõhkama ja miine käsitsema. Samuti õpivad pioneerid välikindlustamist, pioneeritehnika kasutamist ning tõkete ja sildade rajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles