Toidupakkujad jäid talutoidupäeval vähemusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike-Maarja seltsimajas ja selle ümbruses peeti vanavara- ja sügislaata ning talutoidupäeva.

Väike-Maarja seltsimaja juhataja Kalev Pärtelpoeg rääkis, et sügisese talutoidupäeva idee tekkis Väike-Maarja Põllumeeste Seltsil viis aastat tagasi, mil seltsimaja tähistas sajandat sünnipäeva, ning tänavu korraldati talutoidupäeva juba kuuendat korda.

"Iga aastaga areneme pisut, tänavu on uuenduseks vanavaralaat ning Väike-Maarja gümnaasiumi õpilasesinduse korraldatud kirbuturg," lausus Pärtelpoeg. Ta nentis, et ka külastajaid on aasta-aastalt rohkem.

Põllumeeste seltsi telgis koduleiva, küpsiste ja jahudega kaubelnud Kaarli talu perenaine Kadri Kopso oli samuti seda meelt, et rahvast oli tänavu eelmistest aastatest rohkem liikvel.

"Leivad osteti tunni ajaga ära, oleksin pidanud palju rohkem küpsetama," rääkis ta. Küll tegi Kopso meele pisut nukraks see, et toidukraami pakkujad olid laadal ilmselges vähemuses. Ning enamus neist oli tulnud kaugemalt.

"Kauplejaid on ka nagu vähemaks jäänud, aga see-eest on kõik hästi kompaktne," lisas Kopso.

Lisaks koduleivale läksid hästi kaubaks Peipsi sibulad, suitsuvorstid ning istikud.

Tavapäraselt korraldatakse talutoidupäeval ka hoidiste konkurss, kuhu tänavu oli esitatud 15 võistlustööd. "Tuleb öelda, et on ka rohkem olnud," lausus Kalev Pärtelpoeg.

Hoidistekonkursi žüriisse kuulunud Rakvere linnuse peakokk Kaire Merilo ütles, et pooled konkursitöödest olid väga tavalised, mõnel juhul olid aga hoidised väga tugevalt üle maitsestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles