Vabatahtlikud spordikohtunikud saavad maksuvaba kuluhüvitise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere staadion.
Rakvere staadion. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kultuuriministeerium saatis kooskõlastamiseks spordiseaduse ja tulumaksuseaduse eelnõu, mille järgi hakkavad vabatahtlikud spordikohtunikud saama tulumaksuvaba kuluhüvitist 20 eurot kohtunikuna tegutsemise päeva eest.

Kultuuriministeeriumi ettepanek on kehtestada maksimaalseks summaks 1040 eurot aastas ühe isiku kohta, mis võimaldaks maksta kuluhüvitist keskmiselt üks kord nädalas ühepäevasel võistlusel kohtunikuna tegutsemise eest.

Selleks, et spordikohtuniku kuluhüvitist maksta maksuvabalt, luuakse vastav alus ka tulumaksuseadusesse. Seadus jõustub 2018. aasta 1. jaanuaril, seisab eelnõu seletuskirjas. Hüvitist oleks võimalik maksta üksnes nendele vabatahtlikuna tegutsevatele spordikohtunikele, kes ei saa sama võistluste teenindamise eest kohtunikuna töötasu.

Meetme väärkasutamise vältimiseks luuakse selline võimalus üksnes spordialaliidu atesteeritud spordikohtunikele ja alla 20-aastastele noortele. Noorte puhul on see vajalik, et tutvustada neile enne kohtunikulitsentsi taotlemist spordikohtunikena tegutsemist ja kindlustada spordikohtunikud ka harrastusspordi võistlustel.

Sellise muudatusega saavutatakse olukord, kus spordiorganisatsioonidel on alus hüvitada kohtunikena tegutsevatele vabatahtlikele võistluste ja liikumisharrastuse ürituste teenindamise kulu. Kulude hüvitamine aitaks kaasa vabatahtlike kaasamisele ja nende arvu suurendamisele spordis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles