Algas kandideerimine Noored Kooli programmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooli alguse tähistamine Rakveres.
Kooli alguse tähistamine Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

Eri valdkonnas kõrgharidusega inimesi kaheks aastaks kooliõpetajaks vahendav programm Noored Kooli (NK) alustab vastuvõttu uude, 12. lendu.

Viie nädala jooksul ehk kuni 28. oktoobrini ootab programm sooviavaldusi inimestelt, kes tahavad ja julgevad luua positiivset muutust Eesti hariduses. “Kandideerimine on nüüd oluliselt kiirem ja mugavam tänu lühematele kandideerimise voorudele ja lihtsamale avaldusele. Kuna soovime anda edasi programmi ja õpetajaelu tegelikkust, ootavad huvilisi kandideerimise ajal ees mängulised ja nõudlikud kandideerimisvoorud ning tasub valmis olla väikeseks seikluseks,” rääkis NK programmi värbamis- ja turundusjuht Maris Viires. 

Uuendusena on sel aastal kandideerijatel võimalik programmi ajal töötada ka algklassiõpetajana. Selle vastu on palju huvi tundnud nii koolide juhid kui ka kandideerimisest huvitatud. 

Programmi otsitakse aktiivseid kõrgharidusega inimesi, kes on valmis oma karjääris suure muutuse tegema. Osalejad valitakse välja nii õpetajatööks vajalikke eeldusi kui ka eestvedamise potentsiaali hinnates. Kahe programmiaasta jooksul töötavad osalejad täiskohaga õpetajana ja osalevad Noored Kooli õpetamise ning juhtimise koolitusprogrammis. Programmi kandideerimisel puudub vanusepiirang ja oluline on, et inimesel pole eelnevalt õpetajaharidust. 

Programmis osalejate fookuses on õpilaste ettevalmistamine elukestvaks õppeks. See on lähtekoht nii õpetamiskoolitustel kui ka kolleegide ja lastevanematega eestvedamise ja koostöö praktiseerimisel. Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel ei omanda ligi 20 protsenti noortest ka seitsme aasta jooksul pärast põhikooli lõpetamist keskharidust ning Eesti on ainus OECD riik, kus keskhariduse omandajate osakaal nooremate hulgas langeb.   

Programmis Noored Kooli osalejad hindavad kõrgelt tähendusrikast tööd ja arenguvõimalusi. “Noored Kooli programmis osalemise kogemus on mind palju inimesena muutnud. Täna tean, et kasv ja areng toimub mugavustsoonist väljas, ja julgen neid võimalusi märgata ja kahe käega vastu võtta. Eesti vanasõna ütleb, et süües kasvab isu, ja täna tunnen minagi, et olen vaid väikese osa hariduse parendamisest ära teinud ja suur tööpõld on veel ees,” jagas kevadel programmi lõpetanud Grete-Stina Haaristo oma kogemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles