KIK toetab maakonnas nelja soojusenergia projekti

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojatorustiku renoveerimine.
Soojatorustiku renoveerimine. Foto: KIK

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab nelja Lääne-Virumaa soojusenergia projekti Ühtekuuluvusfondist.

Lääne-Virumaa projektidest saavad toetust Väike-Maarja aleviku biokütusel katlamaja (289 564 eurot), Kunda biokütusel katlamaja (586 709), Rakvere südalinna soojusvõrgu Karja-Piiri, Võidu, Parkali-Jakobsoni tänava torustiku rekonstrueerimine (304 000 eurot) ja Väike-Maarja aleviku soojustorustiku renoveerimine (159 823 eurot). Maakonda tuleb 1 340 096 eurot Euroopa Liidu toetust.

Projektid vähendavad õhusaastet ja muudavad kütmise efektiivsemaks. Tööd on kavas valmis saada kahe aasta jooksul.

Üle Eesti kavandatavatest soojusenergia projektidest toetab KIK Ühtekuuluvusfondist 62 projekti 18 374 984 euroga.

Toetust sai küsida kaugkütte soojustorustike renoveerimiseks ja täiendavate ühenduste rajamiseks, kaugküttekatelde renoveerimiseks ning uute kaugküttesüsteemide rajamiseks. Toetust said taotleda soojusettevõtjad, kohaliku omavalitsuse üksused või kohaliku omavalitsuse üksusele kuuluvad äriühingud.

Toetust antakse struktuuritoetuste perioodi 2014–2020 meetmest “Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne”. Toetusmeetme töötas välja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles