Jeeriko plaanib erivajadustega inimeste kaugtöökeskusega kulude alandamiseks jätkata Tapal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Jeeriko.
MTÜ Jeeriko. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Krooni keskuse teisel korrusel tegutsenud erivajadustega inimeste kaugtöökeskus on oma tegevuse selles paigas lõpetanud ning kolinud aprilli alguses Tapale. Lahkunud on ka mitu senist tegevusjuhendajat, sest rahaliste raskuste tõttu ei makstud palku.


MTÜ Jeeriko ellu viidavat ning SA Innove kaudu rahastatud projekti “Erivajadustega inimeste tööturule sisenemist ja töötamist toetava töökeskuse rajamine Lääne-Viru maakonda” püütakse jätkata Tapa vallavalitsuselt renditud hoones, kus MTÜ on aastaid teenuseid osutanud.


“Otsustasime Rakverest Tapale tulla, et kulud võimalikult madalale viia,” märkis MTÜ Jeeriko juhatuse liige ja projektijuht Ervin Võrk.
MTÜ Jeeriko juhatuse esimehe Keitlyn Kerneri sõnul on ehitusjärelevalve tunnistanud Tapal asuvad hooned antud ettevõtmise jaoks sobilikuks, peahoonesse on plaanitud arvutiklass ja töötuba ning kõrvalhoonesse tööklass.
“Ajutiselt on projekt peatatud, koostame uut tegevuskava, peame läbirääkimisi Tapa vallaga ning ootame, kuidas laheneb sotsiaaltranspordi küsimus,” ütles Ervin Võrk ja lisas, et praegu pakub Jeeriko vaid supiköögi teenust Tapal enda kuludega.


Sotsiaaltranspordi projekti vedav Jaan Lõõnik ütles, et alates maikuust on võimalik teenust saada, kui erivajadusega inimesed registreerivad end selleks kohalikus omavalitsuses.
Erivajadustega inimeste kaugtöökeskuse näol on tegemist SA Innove kaudu Euroopa Sotsiaalfondi rahastatud projektiga, mille maksumus on 4,8 miljonit krooni ning kestus 1. august 2010 kuni 31. oktoober 2012.


SA Innove kommunikatsioonispetsialist Mari Annus ütles, et sihtasutuse hinnagul on MTÜ Jeeriko tegevuskoha vahetus projekti seisukohast mõistlik otsus.
“Projekti rahastamine on endiselt peatatud ning Innove ootab Jeeriko juhtkonnalt projekti uut tegevuskava, mis toob endaga kaasa ka teatavaid eelarvemuudatusi. Kindlasti on projektis erinevaid tegevusi, mille elluviimist on mõistlik endiselt toetada,” kommenteeris Annus.
Krediidiinfo 25.04.2011 seisuga on MTÜ Jeerikol maksuvõlg 4256 eurot ning intressivõlg 336 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles