Sõmerul valmistuti suureks pauguks

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval korraldati Sõmerul perepäev, mille raames anti huvilistele teavet eeloleva suurõppuse kohta, mille stsenaariumi järgi lekib Rakvere lihakombinaadis ammoniaaki.

Sõmeru vallavolikogu esimees Maido Nõlvak, kes on ka Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja, andis ülevaate ammoniaagiga seonduvatest ohtudest. Tema sõnul on ohuala 1,6 kilomeetrit, aga kuna Eestis puhuvad järjest kõvemad tuuled, räägitakse juba ohualast raadiusega 2,4 kilomeetrit.

Ohualasse jäävad kindlasti Sõmeru ja Näpi. Sõltuvalt tuule kiirusest on eluohtlik ammoniaagipilv Sõmerul 10-15 minutiga. Seega on inimeste hoiatamiseks ainult üks võimalus – häiresireen. See on lihakombinaadis olemas ja kord kvartalis seda testitakse. Test kestab seitse sekundit, kuid sireen saavutab maksimaalse tugevuse 30 sekundiga. Seda pole veel kordagi proovitud, kuid 12. oktoobril toimuval õppusel läheb hoiatussireen tööle täisvõimsusel.

Perepäeval, kus sai tutvuda ka päästeteenistuse tehnikaga, osales üle kuuekümne inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles