Sajuta ilm püsib vähemalt nädala lõpuni

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline sügis Rakvere vallimäel.
Värviline sügis Rakvere vallimäel. Foto: Janek Laanemäe

Sajuta ilm püsib ilmateenistuse prognoosi järgi vähemalt nädala lõpuni, samas võib öösiti kohati olla miinuskraade.

Neljapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Kohati on udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Sooja on 3-9 kraadi, maapinnal langeb temperatuur kohati kuni -2 kraadini, saarte rannikul on aga sooja kuni 12 kraadi. Päeval on pilves selgimistega, aga olulise sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 2-7 m/s. Sooja on 12-15 kraadi.

Reede öösel on pilves selgimistega olulise sajuta ilm ja kohati on udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Sooja on 3-9 kraadi, maapinnal võib temperatuur langeda 0 kraadi ümbrusse langeda, saarte rannikul on sooja kuni 12 kraadi. Päeval on enamasti pilves ja olulise sajuta ilm. Puhub põhjakaare, saartel kagu- ja idatuul 2-7 m/s. Sooja on 10-15 kraadi.

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati võib vähest vihma sadada. Puhub ida- ja kirdetuul 3-9 m/s. Sooja on 4-10 kraadi. Päeval on pilves ilm ning kohati võib vähest vihma sadada. Puhub ida- ja kagutuul 3-9 m/s. Sooja on 10-13 kraadi.

Pühapäev jätkub kõrgrõhkkonna mõjusfääris enamasti sajuta ilmaga. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Lisandub külma ja kui öösel on pilvi laiguti, siis temperatuur langeb õhus 2-7 kraadi piiresse, maapinnal laialdaselt alla 0 kraadi. Rannikul on kuni 10 kraadi sooja, päeval tõuseb pilvisema taeva all vaid 10 kraadi ümbrusse, kus päikest enam, seal paar-kolm kraadi kõrgemale.  

Järgmise nädala esmaspäeval suureneb Skandinaavia poolt madalrõhkkonna surve ning kõrgrõhkkond eemaldub kaugemale Venemaa sisealade suunas. Öö on sajuta ning mõõduka ida- ja kagutuulega. Päeval võib läänepoolsetes maakondades veidi vihma sadada ja kagutuul tugevneb. Öösel on temperatuur vahemikus 0 kuni +6 kraadi, sisemaal langeb maapinnal alla 0 kraadi, rannikul on kuni 10 kraadi sooja ning päeval 9-13 kraadi sooja. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles