Ornitoloogiaühing kutsub nädalavahetusel jälgima lindude sügisrännet

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändlinnud.
Rändlinnud. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sel nädalavahetusel toimuvad ligi 40 riigis üle Euroopa traditsioonilised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch 2017, mille eesmärk on pöörata tähelepanu haripunktis olevale lindude sügisrändele ning ornitoloogiaühing kutsub loodushuvilisi lindude sügisrännet jälgima ja oma vaatlustest teada andma.

Linnurände tippaeg on Eestis septembri teises pooles ja oktoobri esimesel nädalal, mil siit lendab läbi miljoneid linde, kes suunduvad Euroopa lõunaossa või Aafrikasse talvitama, teatas Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) teisipäeval BNS-ile. Varasematel oktoobrialguse linnuvaatluspäevadel on Eestis loetud kokku sadu tuhandeid linde enam kui 150 liigist ja ilmselt on samasugust tulemust oodata ka tänavu.

Linnuvaatluspäevadel osalemiseks piisab sellest, kui vaatled linde koduaias, aga samuti võib teha pikema linnuretke või osaleda juhendajaga linnuvaatlusel. Kohatud linnuliigid ja nende arvukus tuleb üles märkida ja sisestada need andmed kas eElurikkuse andmebaasi, EOÜ kodulehel asuvasse 5D Visioni online-vaatlusvormi või saata paberpostiga EOÜ aadressile Veski 4, 51005 Tartu. Vaatlused tuleb sisestada või postiga saata hiljemalt 3. oktoobriks.

Rahvusvahelised linnuvaatluspäevad toimuvad alates 1993. aastast. Seda korraldab ülemaailmne linnukaitseühendus BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust Eesti Ornitoloogiaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles